Vegas Golden Knights on jatkanut varaamiensa puolustajien kauppaamista, kuten seurasta jo etukäteen varoiteltiin.

Ensiksi lähti Trevor van Riemsdyk. Seuraavana listalla oli David Schlemko. Ja nyt? Ottawa Senatorsista varattu Marc Methot.

Golden Knightsilla oli jo heti laajennusdraftin jälkeen käsissään useita tarjouksia kokeneesta kanadalaispuolustajasta, mutta esteenä oli yksi ongelma: Methotilla oli sopimuksessaan siirtoa rajoittava pykälä ja yksikään kiinnostusta osoittaneista seuroista ei ollut hänen hyväksymien seurojen listalla.

Lopulta ottaja kuitenkin löytyi, sillä ESPN kertoo, että Golden Knights on kaupannut 32-vuotiaan Methotin Dallas Starsiin.

Vastineena kaupassa toiseen suuntaan siirtyy toisen kierroksen varausvuoro vuoden 2020 NHL Draftiin sekä maalivahti Dylan Ferguson, jonka Stars varasi viime viikonlopun varaustilaisuudessa seitsemännellä kierroksella.

Methotin vuosipalkka on kova 4,9 miljoonaa dollaria, ja hänen nykyinen sopimuksensa ulottuu vuoteen 2019 saakka. Starsilla oli kuitenkin varaa kiinnittää hänet, sillä laajennusdraftissa Vegasiin lähti kovapalkkainen Cody Eakin ja eilen puolestaan selvisi, että teksasilaisseura tulee ostamaan Antti Niemen ulos sopimuksestaan.

Toimittajan sana:

Marc Methotin hankinta on loistava veto Starsin GM:nä toimivalta Jim Nilliltä. Teksasissa on viime vuodet kärsitty pahoista puolustusongelmista ja viime kaudella se konkretisoitui katastrofaalisella tavalla, kun yhtenä ennakkosuosikeista kauteen lähtenyt joukkue ei selviytynyt edes pudotuspeleihin.

Samalla Methot on myös erittäin paljon päävalmentaja Ken Hitchcockin näköinen hankinta. Kokenut kanadalaisvalmentaja, joka siis astui seuran puikkoihin kauden päätyttyä, korostaa joukkueidensa pelaamisessa puolustuspelin merkitystä ja Methot on nimenomaan todellinen ekspertti siinä.

Voisikin kuvitella, että uusi Stars-peluri tullaan istuttamaan ykköspuolustaja John Klingbergin rinnalle, sillä hän on pelannut läpi vuosien niin ikään hyökkäysvoittoisen Erik Karlssonin vierellä.

Methot muuttaa ylipäätään myös uuden joukkueensa puolustusosaston dynamiikkaa. Yksi Nillin suurimmista virheistä GM:nä oli luopua ennen viime kautta niin monesta kokeneesta puolustajasta, mikä näkyi seuraan jääneiden nuorten puolustajien pelaamisessa.

Samalla tämä on henkilökohtaisella tasolla lottovoitto Kari Lehtoselle, sillä hän pääsee vihdoin näyttämään kyntensä vahvemman puolustuksen takana, vaikka lähteekin kauteen näillä näkymin – mikäli siis suomalainen seurassa jatkaa – Ben Bishopin kakkosena.

Mitä tapahtui NHL Draftissa? KAIKKI TÄÄLTÄ.