Yhdessä Teemu Selänteen kanssa Hockey Hall of Fameen nimetty Paul Kariya on pysytellyt visusti poissa julkisuudesta ja jopa jääkiekon parista.

Itse asiassa juuri Selänne on harmitellut sitä, miten Kariya on erkaantunut täysin jääkiekosta, kiitos aivotärähdysten, jotka päättivät hänen pelaajauran, ja NHL:n heikon reagoimisen niihin.

Selänne avautui asiasta aiemmin tänä vuonna, Pulp Hockey Podcastissa.

– Se on sääli, miten hänen uransa päättyi. Hän on todella katkera siitä ja hän oli aina sitä mieltä, että NHL ei katsonut pelaajien perään sillä tavalla kuin sen olisi pitänyt.

– Siitä syystä hän ei halua olla missään tekemisissä jääkiekon kanssa ja hän on ikään kuin kadonnut koko jääkiekkomaailmasta, mikä on todella valitettavaa. Hän on katkera jääkiekolle, mikä on surullista.

Valmentajat eivät käskeneet taklata kyynärpäällä päähän

Hockey Hall of Fame -valinta onkin nyt tarjonnut toimittajille, ja sitä kautta NHL:n ystäville, oivan mahdollisuuden päästä kuulemaan Kariyan mietteitä jääkiekkoon ja kaikkeen muuhun liittyen.

Toronto Starille antamassaan haastattelussa Kariya otti kantaa NHL:n aivotärähdysongelmaan.

– Minun kokemusteni myötä, kaikkein pahimpia ovat ne, kun kaverit ottavat pääsi kohteekseen ja he tekevät sen tilanteessa, jossa sinulla ei ole mitään mahdollisuutta suojella itseäsi. Nuo ovat niitä ”taklauksia”, jotka todella vahingoittavat sinua.

– Nyt suunta on oikea, mutta haluaisin edelleen nähdä petrausta sen suhteen, miten pitkiä pelikiellot ovat.

Kariya myöskin korostaa sitä, että takaapäin ja pimeästä kulmasta taklaaminen ei ole asia, joka oltaisiin opetettu pelaajille.

– Muistan, kun kasvaessani pelasin juniorilätkää… Kun aloimme ottaa kontaktia, valmentajat eivät sanoneet sinulle ”Kun Joey ei katso, taklaa häntä kyynärpäällä päähän”.

– Minun nähdäkseni se ei ole osa tätä peliä, eikä se ole koskaan ollut ja sen ei tulisi myöskään koskaan olla. Siitä pitäisi aina rangaista asianmukaisesti.

Nykyisin 42-vuotias Kariya ei vielä tiedä, mitä tulevaisuus pitää sisällään hänen osaltaan. Hän pallottelee GM:n työtehtävien ja valmennushommien välillä, mutta samaan aikaan korostaa sitä, että hänen on pystyttävä sitoutumaan siihen samalla tavalla kuin itse pelaamiseen.

Mikäli Kariyan palaaminen takaisin jääkiekon pariin on Teemu Selänteestä kiinni, tullaan se näkemään ennemmin tai myöhemmin.

– Yksi missioistani on tuoda Paul jollain tavalla takaisin jääkiekon pariin, koska tiedän, minkälaisen vaikutuksen hän tekisi.