Pietarin SKA:n venäläistähti Nikita Gusev oli yksi niistä pelaajista, jotka liikkuivat Vegas Golden Knightsiin ikään kuin houkuttimena.

Gusevin kohdalla kyse oli siitä, että Tampa Bay Lightning ”lahjoi” nevadalaisseuran varaamaan nuorten puolustajiensa sijaan kokeneen Jason Garrisonin ja kiitoksena tästä Vegasiin matkasivat Gusevin pelaajaoikeudet.

Medioissa on liikkunut huhuja siitä, että Tampa Bay Lightningin GM:nä toimiva Steve Yzerman olisi antanut hänen pelaajaoikeutensa Vegas Golden Knightsille, koska tiesi, ettei Gusev ole tulossa NHL:ään.

Venäläispeluri itse kuitenkin kumoaa nämä puheet ja kertoo saaneensa Yzermanilta täysin erilaisen kuvan asiasta.

– En haluaisi edes puhua tästä, koska Yzerman puhui minulle aivan eri syistä. Kaikkea, mitä lehdissä lukee, ei kannata uskoa ja ketä teidän kannattaisi uskoa tässä asiassa, Gusev tylytti mediaa venäläislehti Sport Ekspressille.

– Haluan pelata NHL:ssä, mutta asia ei ole niin yksinkertainen. Minulla on täysin erilaista dataa siitä, miksi pelaajaoikeuteni kaupattiin Vegasiin.

Gusev oli todistamassa laajennusdraftia paikan päällä Vegasissa, jonne hän oli ajanut autolla Los Angelesista. Hän oli hieman ihmeissään joistain seuran pelaajavalinnoista ja myötäili toimittajaa jollain tasolla tämän näkemyksessä, että kyseessä ei ole pudotuspelijoukkue.

– Olen samaa mieltä, että kokonaisuus oli hieman sekava. Mutta näimme heti sen (laajennusdraftin) jälkeen muutoksia. Uskoakseni kaikki tulee muuttumaan melkoisesti kauden alkuun mennessä.

– Mutta tietyt valinnat hämmästyttivät minua. Olin varma, että he ottavat Anaheim Ducksista vahvan puolustajan – Sami Vatasen. Toisaalta me voimme pohtia näitä valintoja niin paljon kuin haluamme ja emme silti tajua sitä koko prosessia valintojen takana, Gusev päättää.

Mitä tapahtui NHL Draftissa? KAIKKI TÄÄLTÄ.