NHL-joukkueet haastattelevat kesän varauksia aina draftin alla. Kyseessä on takuuvarmasti hermoja riistävä prosessi, mutta joissakin tapauksissa pelaajat nostavat haastatteluissa osakkeitaan varausnumeronsa suhteen.

Näin kävi esimerkiksi Kailer Yamamotolla, jonka Edmonton Oilers varasi ensimmäisen kierroksen 22. pelaajana. Yamamoto on ainoastaan 173-senttinen, joten hänen ensimmäisen kierroksen varauksensa oli suuri yllätys.

Siihen on kuitenkin syynsä, miksi Yamamoto päätettiin valita jo ensimmäisen 31 pelaajan joukossa. Tämä syy löytyy juuri kyseisestä haastattelusta, jossa hän ihastutti Oilersin GM:nä toimivan Peter Chiarellin.

– Yamamoton vastaus kysymykseen ”miksi meidän pitäisi draftata sinut?” oli: ”Koska muuten minä tulen vaivaamaan teitä, kun pelaamme tulevaisuudessa vastakkain”. Chiarelli piti tästä, toimittaja Jack Michaels kirjoitti Twitterissä.

Samanlaista itsevarmuutta väläytteli myös Vancouver Canucksin varaama maalivahti Michael DiPietro, jonka kanadalaisseura nappasi lopulta riveihinsä 64. vuorolla.

– Hauska tarina: Kun yksi joukkue sanoi hänelle, että ”me emme usko, että sinä voisit pelata NHL-jääkiekkoa meidän joukkueessamme, koska olet liian pieni”, hän vastasi, että ”no, siinä tapauksessa teillä on ongelmia voittamisen suhteen, Sportsnetin Jeff Marek kertoi.

DiPietro on 183-senttinen, mikä on todellisuudessa todella vähän NHL-tason maalivahdille.