Vegas Golden Knightsiin, ainakin pelaajaoikeuksiensa osalta, siirtynyt Nikita Gusev oli ihmeissään joistain uuden NHL-seuransa valinnoista.

Kun Golden Knights varasi Tampa Bay Lightningista kokeneen puolustajan Jason Garrisonin, ja jätti floridalaisseuran nuoret pelaajat varaamatta, nevadalaisseura sai siitä hyvästä KHL-tähti Gusevin pelaajaoikeudet.

Gusevin oikeuksien siirtymisestä oli ollut huhuja jo ennen laajennusdraftia ja sitä kautta myös spekulaatiot SKA Pietarin tähtikentällisestä Vegasissa villiintyivät: seura oli hankkinut jo aiemmin Vadim Shipachevin, minkä lisäksi myös Evgeny Dadonov oli yhdistetty seuraan.

Nyt näille huhuille voidaan lyödä kuitenkin stoppi. Heinäkuussa 25 vuotta täyttävä laituri ei nimittäin ole jättämässä SKA:ta, vaan jatkaa pelaajauraansa KHL:ssä.

– Totta kai se olisi miellyttävää pelata seurassa, jossa on muitakin venäläispelaajia. Mutta minulla ei ole asiaan oikein mitään sanottavaa, koska se ei ole vaihtoehto, venäläistähti avaa paikalliselle Sport Ekspressille.

– Jos sellainen mahdollisuus on olemassa, se on hyvin minimaalinen. Minulla on sopimus Pietarin SKA:n kanssa ja on erittäin epätodennäköistä, että pääsisimme yhteisymmärrykseen sen purkamisesta.

”Kannattaisiko minun edes tehdä sitä?”

Yksi vaihtoehto olisi se, että Gusev ostaisi itse sopimuksensa ulos, mutta se on hyvin monimutkainen reitti ja itse asiassa hän haluaa jatkaa KHL:ssä.

– Se ei ole niin yksinkertaista. Ja kannattaisiko minun edes tehdä sitä? Edessä ovat olympialaiset ja minulla on loistava mahdollisuus pelata siellä. Tulen siis viettämään ensi kauden KHL:ssä.

Gusev ei myöskään kiertele, mitä tulee raha-asioihin. Hän nimittäin tietää tarkalleen, mitä NHL-sopimuksen tekeminen hänen iässään tarkoittaisi.

– Sanotaan, että tulisin ensi kaudeksi NHL:ään – saisin tulokassopimuksen, jossa kaikki on sidottuina bonuksiin. Jos taas tulen NHL:ään, kun olen täyttänyt 28, voin solmia paljon kannattavamman sopimuksen ja valita seurani.

– Mutta siis tämä nyt vain on heitto. En ole päättänyt mitään sen suhteen.

Mitä tapahtui NHL Draftissa? KAIKKI TÄÄLTÄ.