NHL:n varaustilaisuuden ensimmäisen kierroksen lopulla nähtiin vaihtokauppa, jossa Jori Lehterästä tuli Valtteri Filppulan joukkuekaveri.

Toisin sanoen kyseessä oli St. Louis Bluesin ja Philadelphia Flyersin välinen treidi. Pennsylvanialaisseuraan kaupassi siirtyi Jori Lehterä ja tämän kesän 1. kierroksen varausvuoro (#27).

Toiseen suuntaan matkaa puolestaan hyökkääjä Brayden Schenn.

Kauppaa voidaan pitää todella yllättävänä Flyersin näkökulmasta, jopa shokeeraavana, sillä Schennistä on kehittynyt lähes 30 maalin mies, erinomainen ylivoimapelaaja ja noin 60 tehopisteen mies, kun taas Lehterällä on takanaan todella pettymyksellinen kausi.

Toisaalta Lehterä ei ollut suinkaan kaupan pääpalanen Flyersin osalta, vaan pennsylvanialaisseura halusi ennen kaikkea vielä toisen 1. kierroksen varausvuoron tämän kesän varaustilaisuuteen, minkä se käytti Morgan Frostin varaamiseen.

29-vuotiaalle Lehterälle tämä tarkoittaa luonnollisesti uutta mahdollisuutta ja ennen kaikkea tilaisuutta elvyttää NHL-uransa, ainakin näillä näkymin Flyers-paidassa, ellei häntä sitten syystä tai toisesta kaupata vielä eteenpäin.

Samalla kauppa tarkoittaa sitä, että ensi kaudella oranssipaidoissa kiekkoilee kaksi suomalaissentteriä, sillä kesken viime kauden seuraan siirtyi Tampa Bay Lightningista Valtteri Filppula.

St. Louis Bluesiin siirtyvä 25-vuotias Schenn on pelannut koko tähänastisen NHL-uransa Flyersin paidassa. Hänellä on vyöllään 433 runkosarjaottelua ja niissä hän on nakuttanut pisteet 109+139=248. Lehterän vastaava saldo on 218 ottelua, tehoin 30+70=100.

EDIT [24.06.2017, 06:00]: Flyers sai vaihtokaupassa myös ehdollisen 1. kierroksen varausvuoron.

NHL Draft 2017: KAIKKI mitä sinun tulee tietää NHL Draftista.