Edmonton Oilersin ja New York Islandersin eilen suorittama vaihtokauppa herätti kummastusta NHL-kansassa.

Oilers siis lähetti siirtohuhuissa pitkään liikkuneen Jordan Eberlen Brooklynin suuntaan ja sai vaihdossa hieman laskusuhdanteessa olleen Ryan Stromen.

Monien mielestä albertalaisseuran saama vastine oli aivan liian alhainen ja ennen kaikkea ihmetystä herätti se, ettei Oilersiin siirtynyt puolustaja, jollaista seura kipeästi kaipaa, vaan tällä hetkellä paperilla Eberleä keskinkertaisempi hyökkääjä.

Vaihtokaupalla oli kuitenkin pointtinsa, sillä sen myötä Oilers sai lisätilaa palkkakattonsa alle ja pystyi näin ollen kiinnittämään puolustaja Kris Russellin jatkosopimukseen.

Tällä hetkellä 30-vuotiaan puolustajan jatkokontrahdin yksityiskohdat eivät ole vielä virallisia, mutta tiettävästi kyse on nelivuotisesta sopimuksesta, joka on vuositasolla arvoltaan 4 miljoonaa dollaria.

Toimittajan sana:

Oilersilla on tällä hetkellä tilaa palkkakattonsa alla sen verran, että se olisi voinut jättää koko Eberle-Strome-vaihtokaupan toteuttamatta ja silti kiinnittää Russellin jatkosopimuksen.

Kyse on kuitenkin paljon suuremmasta kuvasta. Albertalaisseuran GM:nä toimiva Peter Chiarelli joutuu nimittäin laskeskella tilannetta tulevaisuuden mukaan, sillä Oilersin täytyy tehdä jatkosopimukset sekä Connor McDavidille että Leon Draisaitlille.

Itse asiassa juuri McDavidin jatkosopimusneuvotteluiden kohdalla putosikin viime yönä melkoinen pommi: kanadalaisnuorukaisen leiri vaatii tällä hetkellä suojatilleen 14 miljoonan dollarin vuosipalkkaa.

Luonnollisestikin hinta tulee putoamaan tuosta alaspäin, mutta uusi vuosipalkka tulee pyörimään väkisinkin 10-12 miljoonan dollarin välillä.

Ja sitten on Draisaitlin sopimus. Vielä keväällä puhuttiin siitä, että kyseiselle kaksikolle tarjottaisiin suunnilleen saman suuruista vuosipalkkaa, joka olisi liikkunut noin 9-10 miljoonan dollarin tuntumassa. McDavidin vaatimukset kuitenkin tarkoittavat sitä, että myös saksalaisen vuosipalkka tulee auttamatta olemaan kahdeksannumeroinen summa.

Kaiken kaikkiaan Oilersin on siis pakko raivata lisätilaa palkkakattonsa alle ja tästä syystä, sekä Russellin jatkosopimuksesta johtuen, se joutui kauppaamaan Eberlen halvemmalla, kuin kukaan osasi kuvitella.

NHL Draft 2017: KAIKKI mitä sinun tulee tietää NHL Draftista.