Chicago Blackhawks jatkoi aktiivisuuttaan siirtomarkkinoilla, kun se kauppasi kaikkien jättimäiseksi yllätykseksi supertähti Artemi Panarinin Columbus Blue Jacketsiin.

Toiseen suuntaan kaupassa siirtyy niin ikään merkittävä pelaaja, aikanaan juuri Chicagosta Columbukseen siirtynyt Brandon Saad.

Kaupassa liikkuu myös muita palasia.

Blue Jackets saa Blackhawksin kuudennen kierroksen varausvuoron tämän viikonlopun draftiin sekä 22-vuotiaan hyökkääjän, Tyler Motten. Blackhawksin suuntaan puolestaan matkaavat Saadin ohella maalivahti Anton Forsberg ja viidennen kierroksen varausvuoro ensi kesän varaustilaisuuteen.

Panarinin tiedettiin olevan tietyssä mielessä liipaisimella, sillä hänelle sorvattiin kesken viime kauden vain kaksivuotinen jatkosopimus, vaikka mies olisi eittämättä ansainnut peliesityksillään paljon pidemmän diilin.

Kyse oli kuitenkin Blackhawksin kohdalla niin sanotusta viivyttelypelistä, sillä seuran palkkakatto-ongelmat ja sekä Patrick Kanen että Jonathan Toewsin jättimäiset sopimukset huomioiden oli selvää, ettei se pysty pitämään loputtomiin venäläistähteä riveissään.

25-vuotiaan Panarinin uusi sopimus astuu siis voimaan nyt uudessa seurassa ja se on pituudeltaan kaksivuotinen sekä yhteisarvoltaan 12 miljoonaa dollaria. Hän on pelannut NHL:ssä tähän mennessä kaksi kautta ja tehnyt niissä 162 runkosarjaotteluun huimat tehot 61+90=151. Pudotuspeliotteluita hänellä on tilillään 11 kappaletta, pistein 2+6.

Chicagoon palaava Saad puolestaan on Blackhawksille enemmän kuin tuttu pelaaja. Hän oli voittamassa seuralle kaksi Stanley Cupia, vuosina 2013 ja 2015, kunnes kaksi kesää sitten hänet kaupattiin Columbukseen.

Myös Saad nauttii peräti 6 miljoonan dollarin vuosipalkasta, sopimuksen ulottuessa kesään 2021 saakka, mutta toisin kuin Panarinilla, hänellä ei ole edessään tuntuvaa palkankorotusta lähitulevaisuudessa.

Saad ehti pelata kahden Blue Jackets -paidassa viettämänsä kauden aikana 160 runkosarjaottelua ja hän teki niissä tehopisteet 55+51=106. Chicagoon niin ikään siirtyvä Forsberg on pelannut Columbuksen maalilla kymmenessä ottelussa ja hänen torjuntatilastot ovat 87,90/4.02.

NHL Draft 2017: KAIKKI mitä sinun tulee tietää NHL Draftista.