Vegas Golden Knightsin raportoitiin jo eilen päässeen yhteisymmärrykseen vaihtokaupasta Tampa Bay Lightningin kanssa.

Lightningin GM:nä toimiva Steve Yzerman joutui jättää puolustajistaan lupaavat Jake Dotchinin sekä Slater Koekkoekin, ja heidän lisäkseen myös Andrej Sustrin, suojaamatta Vegasin laajennusdraftiin.

Tämä pakotti Yzermanin ottamaan yhteyttä Golden Knightsin GM:ään George McPheehen, suojatakseen edellä olevan kolmikon.

Nyt mediajätti TSN kertookin, että näin on toden totta käynyt – Golden Knights ei tule varaamaan ketään Lightningin puolustajakolmikosta.

Missään nimessä kyse ei ole kuitenkaan ilmaisesta huvista Lightningin osalta, vaan tietojen mukaan ylimääräisen puolustajakolmikon suojaaminen tulee maksamaan floridalaisseuralle venäläistähti Nikita Gusevin NHL-oikeudet.

KHL-menestyjistä NHL-menestyjiksi?

Gusev on oikealta ampuva venäläislaituri, joka latoi viime KHL-kaudella 54 runkosarjaotteluun huimat tehot 24+47=71. Myöskään pudotuspeleissä tahti ei hyytynyt millään tavoin, vaan Gusev oli yksi tärkeimmistä lenkeistä SKA Pietarin tiellä Gagarin Cup -voittoon, sillä hän takoi 18 pudotuspeliotteluun pisteet 7+16=23.

SKA:ssa hän muodostikin eittämättä yhden KHL:n pelätyimmistä tutkapareista keskushyökkääjä Vadim Shipachevin kanssa.

Shipachevin sopimus Golden Knightsin kanssa tuli julki jo toukokuun alussa. Hän toimiikin luonnollisesti melkoisena houkutuslintuna Guseville ja parhaassa tapauksessa KHL:n tuhoduo saatetaan nähdä jo tulevalla kaudella yhdessä NHL-jäillä.

Toki matkassa on vielä tulevan sesongin osalta mutkia, sillä Gusevilla on nykyistä KHL-sopimustaan jäljellä vielä vuoden verran ja sitä kautta hänen tuominen Pohjois-Amerikkaan jo tulevaksi kaudeksi on todella haastavaa.

Sovsport.ru-verkkolehti uskoo Vegasin joka tapauksessa yrittävän tuoda Gusevin NHL:ään jo ensi kaudeksi ja samalla neuvottelut myös Evgeny Dadonovin – ketjun kolmannen lenkin – kanssa ovat edelleen käynnissä.