NHL Suomi tarjoaa maamme kattavimman paketin kesäkuun 23.-24. kesäkuuta Chicagossa järjestettävään NHL:n vuoden 2017 varaustilaisuuteen.

Tiedot

Syntymäaika: 01.04.1999, Winnipeg, MB (CAN)
Pituus: 188 cm
Paino: 81 kg

Pelipaikka: Keskushyökkääjä
Kätisyys: Oikea

NHL Suomen näkemys

Cody Glass ei ole välttämättä se kaukalon näyttävin pelaaja, mutta hänen kokonaisvaltainen pelaaminen on ikäiselleen pelaajalle todella korkealla tasolla. Hän on äärimmäisen fiksu pelaaja, joka voidaan heittää kaukaloon tilanteessa kuin tilanteessa, oli sitten kyse takaa-ajoasemasta, johtoasemasta tai ylivoima- ja alivoimatilanteista.

Kanadalaisnuorukainen on myös erittäin hyvä luistelija ja ennen kaikkea pelinrakentaja hyökkäyspäässä. Glassia voidaan peluuttaa sekä laidassa että keskellä, mutta hänen pelinrytmittämistaitonsa pääsevät huomattavasti paremmin esille sentterin tontilla.

Hän omaa pehmeät kädet ja tapa, jolla hän näkee kaukalon tapahtumat jo etukäteen, on huikea. Glass on myös erittäin kilpailuhenkinen pelaaja, joskin fyysisten ominaisuuksien kehittämisessä riittää vielä työnsarkaa. Kaiken kaikkiaan sille on olemassa syynsä, että hänen uskotaan tulevan varatuksi kymmenen ensimmäisen pelaajan joukossa.

-Marko Ollonqvist

Ennakkokaavailut

Future Considerations: #10
Hockeyprospect.com: #6
ISS Hockey: #6
McKeen’s Hockey: #8

Tilastot

Kausi 2016-17:

Portland Winterhawks (WHL)
69 runkosarjaottelua | 11 pudotuspeliottelua
32+62=94 | 4+5=9

Kanada (U20 MM-kisat)
3 ottelua
2+1=3

Kausi 2015-16:

Portland Winterhawks (WHL)
65 runkosarjaottelua | 4 pudotuspeliottelua
10+17=27 | 1+2=3