Vaikka NHL onkin ammattilaissarja sanan varsinaisessa merkityksessä, ei kaikki asiat mene aina täälläkään kuin Strömsössä.

Nimittäin kun Montreal Canadiens ja Tampa Bay Lightning suorittivat kesän tähänastisesti suurimman vaihtokaupan Jonathan Drouinin ja Mikhail Sergachevin välillä, sai 18-vuotias Sergachev tästä tiedon Twitterin välityksellä.

– Joku fani lähetti minulle viestin missä sanottiin, että ”onnea Tampaan”, ja minä olin siinä vaiheessa, että ”mitä ihmettä?”, Sergachev sanaili TampaBayLightning.com:n Bryan Burnsille.

Venäläispuolustajalla oli kuitenkin tähän pätevä syy, miksi GM Marc Bergevin ei jaksanut vaivautua ilmoittamaan asiasta nuorukaiselle.

– Puhelimeni ei toimi täällä Kyproksella, joten Marc Bergevin ei voinut soittaa minulle.

Vaikka kaupatuksi tuleminen ei yleensä ole pelaajalle se kaikista mukavin asia, ottaa Sergachev tämän positiivisella tavalla.

– En tiedä mikä oli ensimmäinen reaktioni. Kun minut draftattiin Habsin toimesta, olin seuran suuri fani ja pääsin pelaamaan sen riveissä. Mutta nyt kun minut kaupattiin, niin olin turhautunut ja shokissa. Tämä on minulle nyt uusi mahdollisuus.