NHL-seurat julkaisivat suojattujen pelaajien listansa tänään kello 17:30 Suomen aikaa ja sen myötä Vegas Golden Knightsin suunnalla tiedetään nyt tarkalleen, minkälaisin pelimerkein joukkuetta on mahdollista lähteä kasaamaan.

Kun jokainen NHL-seura sai suojata enimmillään seitsemän hyökkääjää, kolme puolustajaa ja yhden maalivahdin, tai vaihtoehtoisesti kahdeksan kenttäpelaajaa ja maalivahdin, suojattujen listan ulkopuolelle jäi luonnollisesti todellisia huippunimiä.

Niinpä päätimme listaamaan, ilman sen kummempaa tulkintaa pelaajien tilanteista, 20. kovinta pelaajaa, jotka jäivät suojaamatta ja siten ainakin teoriassa Golden Knightsin ulottuville.

Tarkennuksena mainittakoot, että tämän vuoden vapaat agentit eivät olleet suojattavissa, mutta tilanne olisi ollut toinen, mikäli seurat olisivat päässeet heidän kanssa yhteisymmärrykseen jatkosopimuksesta.

Listausta tehdessämme otimme kuitenkin huomioon osittain pelaajien iät ja tulevaisuuden potentiaalin. Tähän päälle on todettava, että listan ulkopuolelle jäi roppakaupalla todella hyviä pelaajia, jotka voisivat yhtälailla olla tällä listalla.

  1. Alexander Radulov (H)
  2. Joe Thornton (H)
  3. T.J. Oshie (H)
  4. Josh Manson (P)
  5. Karl Alzner (P)
  6. Sami Vatanen (P)
  7. Bryan Rust (H)
  8. Matt Dumba (P)
  9. Kevin Shattenkirk (P)
  10. Josh Bailey (H)
  11. Philipp Grubauer (M)
  12. Antti Raanta (M)
  13. Marc-Andre Fleury (M)
  14. Nate Schmidt (P)
  15. Brock Nelson (H)
  16. Bobby Ryan (H)
  17. Eric Staal (H)
  18. Justin Williams (H)
  19. Patrick Marleau (H)
  20. Colton Sissons (H)