NHL:n veteraanivahti Mike Smith vaihtaa seuraa. Arizona Coyotes on kaupannut kanadalaisen kotimaahansa Calgary Flamesin paitaan.

Mark Broussard

@Mark_Broussard
#NHL News

Trade Alert 🚨

Goaltender Mike Smith was acquired by the Calgary Flames in a trade with the Arizona... fb.me/124hlw5ok

Coyotes sai treidissä 35-vuotiaasta Smithistä vastineeksi maalivahti Chad Johnsonin ja 21-vuotiaan puolustajan Brandon Hickeyn. Myös tämän kesän kolmannen kierroksen varausvuoro matkaa Arizonaan.

Smith edusti Coyotesia seitsemän kauden ajan. Viime kaudella mies nähtiin tolppien välissä 55 ottelussa. Torjuntaprosentti oli .914.

Smith on edustanut aiemmin NHL-urallaan myös Dallas Starsia ja Tampa Bay Lightningia. Lisäksi konkari on Olympia- ja MM-kultamitalisti.

Coyotesin vaihtokaupassa saama Johnson on 31-vuotias pääasiassa luukkuvahtina pelannut veräjänvartija. Kanadalainen pelasi viime kaudella 36 ottelussa runkosarjassa ja päästi keskimäärin 2,59 maalia ottelua kohden.

Puolustaja Hickeyn vyöltä ei puolestaan löydy toistaiseksi ainuttakaan NHL-ottelua. Viime kaudella kanadalainen nähtiin Bostonin yliopistojoukkueessa. 35 otteluun syntyi tehot 4+11=15.

Smithin hankittuaan Flamesilla on käsissä hyvin iäkäs ja tasainen maalivahtikaksikko. Joukkueelta löytyy ennestään 32-vuotias Brian Elliott.

Onkin todennäköistä, että ykkösvahdin paikasta käydään vuoden päästä rajua kilpailua.