Nashville Predatorsin paperilla vahva puolustus nousi menneellä kaudella yhtenäiseksi eliittitason ryhmäksi, mikä korostui etenkin pudotuspeleissä. Tästä kenties suurin kiitos menee entiselle puolustajalegendalle, Phil Housleylle.

Mies nimittäin toimi viime kaudella Predatorsin apuvalmentajana, jonka vastuulla oli joukkueen puolustuspelaaminen. Hyvä työ ei jäänyt huomioimatta, sillä hänet palkattiin kauden jälkeen Buffalo Sabresin uudeksi päävalmentajaksi.

Nyt Housley on uuden haasteen edessä, sillä Sabresissa häntä odottaa suuri vastuu, kuten päävalmentajilla tuppaa yleensä olemaan.

Yksi Housleyn haastavimmista tehtävistä on pitää nuori supertähti Jack Eichel tyytyväisenä, sillä yhdysvaltalaishyökkääjä tunnetaan joskin hankalasta persoonastaan. Housleylla on tähän kuitenkin salainen ase; PK Subban. Housley nimittäin käytti Predators-puolustajaa vertauskohtana Eichelille.

– Se on kulttuuriin liittyvä asia. Sinun on rakennettava pohja ja asetettava standardit, Housley kertoi Buffalo Newsin Mike Harringtonin mukaan, kun häneltä kysyttiin asiasta tarkemmin.

Housleyn saapuminen Buffaloon on seuran kannalta muutoinkin hyvä asia, sillä sen suurimmat ongelmat ovatkin olleet oman pään pelaamisessa. Esimerkiksi viimeisen kolmen kauden aikana joukkueen corsi on ollut korkeimmillaan NHL:n 24. paras.