Buffalo Sabres irtisanoi runkosarjan jälkeen sekä GM Tim Murrayn että seuran päävalmentajana toimineen Dan Bylsman.

Pelaajalegenda Phil Housley, joka varattiin vuoden 1982 ykköskierroksella Buffalo Sabresiin, pelasi aikanaan kahdeksan kautta buffalolaisseurassa. Nyt hän on odotetusti seuran uusi päävalmentaja.

Sabresin sekä Florida Panthersin, joka palkkasi San Jose Sharksin kakkosvalmentajana toimineen Bob Boughnerin uudeksi käskyttäjäkseen, tiedettiin olevan todella pitkään kiinnostuneita Housleysta.

Ongelmaksi muodostui kuitenkin Nashville Predatorsin huikea menestystarina, sillä kummallakaan seuroista ei ollut oikeutta neuvotella Housleyn kanssa kesken pudotuspelien. Lopulta Panthers siis teki oman ratkaisunsa, mutta Sabres sen sijaan jäi odottamaan haluamaansa.

Ja nyt siis yksi NHL:n historian kaikkien aikojen puolustajista on takaisin Buffalossa. Tällä hetkellä Sabres-organisaatiossa toivotaankin satavarmasti, että Housley toisi Predatorsin menestyskonseptiin mukanaan joukkueen toimintaan.

Mitä todennäköisimmin Housley myös tulee sitä yrittämään. Toisin sanoen hän tulee varmasti tekemään kaikkensa, että Buffalossa pelattaisiin ensi kaudella huippunopeaa jääkiekkoa, joka perustuu äärimmäiseen sitoutumiseen joukkueen pelitapaan.

– Hän tuo erilaisen elementin valmentamiseen sen myötä, mitä hän oli pelaajana. Hän näkee tämän pelin todennäköisesti täysin eri tavalla kuin kukaan muu tätä lajia pelannut pelaaja. Kun hän puhuu, minulle kaikkein tärkeintä on se, mitä hän sanoo, Predators-puolustaja PK Subban hehkutti Housleyta viime kuussa NHL.com:lle.

Voisikin kuvitella, että ainakin Sabresin puolustusosasto – ykköspuolustaja Rasmus Ristolaisen johdolla – on erityisen innoissaan Housleyn palkkaamisesta, sillä hänellä on kyky nostaa jokainen puolustaja uudelle tasolle, kuten Nashvillessä nähtiin.

Nashvillen näkökulmasta tämä on puolestaan valtava menetys ja Housleyn kaltaiselle valmentajalle on yksinkertaisesti mahdoton löytää samanlaista korvaajaa.