Detroit Red Wingsin farmiseura Grand Rapids Griffins valtasi viime yönä AHL:n mestaruuspystyn, Calder Trophyn, itselleen, kun se kaatoi Syracuse Crunchin lukemin 4-3.

Griffins oli ottelussa jo 3-2-häviöllä, mutta joukkueen kirin myötä se onnistui nappaamaan kuudennesta finaaliottelusta voiton.

Tästä suuri kiitos menee Tyler Bertuzille sekä Martin Frk’lle, jotka ovat molemmat Red Wingsin varauksia. Bertuzzi huudettiin lavalle toisella kierroksella kesällä 2013, kuin myös Frk, joka varattiin tosin vuotta aiemmin.

Etenkin Bertuzzin pudotuspelit olivat kokonaisuudessaan mahtavat, sillä hänet valittiin AHL:n kevään tosipelien parhaaksi pelaajaksi. 22-vuotias laitahyökkääjä pelasi keväällä 19 ottelua, joissa hän teki yhdeksän maalia ja yhteensä 19 tehopistettä.

Bertuzzi pääsi pelaamaan tällä kaudella myös ensimmäistä kertaa Red Wingsin riveissä, mutta pelatuissa seitsemässä ottelussa kanadalainen ei tehnyt pisteen pistettä. AHL:n runkosarja oli taasen onnistunut, sillä hän teki 48 otteluun tehot 12+25.

Ja kyllä, Tyler Bertuzzi on sukua Todd Bertuzzille, joka on siis hänen setänsä. Myös Todd pelasi urallaan Red Wingsissä, ensiksi kaudella 2006-07 ja sen jälkeen vuodet 2009-2014.