NHL-kausi 2016-17 saatiin päätökseen vajaat kaksi vuorokautta sitten ja sen jälkeen koko NHL-maailma on odotellut malttamattomana pelaajamarkkinoiden ryskettä.

Nyt ensimmäiset merkit on saatu ja siirtomarkkinat ovat kiihtymässä. Vielä toistaiseksi varsinaisia (lue: vahvistettuja) pelaajasiirtoja ei olla vielä nähty, mutta yleisesti ottaen markkinat ovat lähdössä pikkuhiljaa kunnolla käyntiin.

Tähän mennessä ollaan saatu lähinnä raportteja ulosostoista, lopettamispäätöksistä ja jatkosopimuksista. Tässä tuoreimmat:

Los Angeles Kings

Kalifornialaisseuran takalinjoilla aina vuodesta 2008 operoinut Matt Greene tullaan ostamaan ulos sopimuksestaan. 34-vuotias konkaripuolustaja on kahden viime kauden aikana kyennyt pelaamaan erilaisten loukkaantumisten vuoksi ainoastaan 29 ottelua.

Kokeneen yhdysvaltalaisen nykysopimus kattaa vielä ensi kauden ja se on cap hitiltään 2,5 miljoonaa dollaria. Tämän myötä Kingsin palkkakattoon aukeaa lisätilaa hieman vajaan 1,7 miljoonan dollarin edestä.

Greenen uskottiin olevan terveystilanteensa myötä mahdoton ulosostettava, mutta LA Kingsin niin sanottuna hovitoimittajana toimiva Fox Sportsin Jon Rosen tietää kertoa, että Greene on tällä hetkellä terve. Hän myös kertoi ulosostosta.

Nashville Predators

Tennesseestä itselleen vihdoin pysyvän kodin löytänyt sveitsiläispuolustaja Yannick Weber jatkaa myös tulevalla kaudella Stanley Cup -finalistin riveissä.

28-vuotias sveitsiläinen, joka teki päättyneen kauden runkosarjassa 73 otteluun tehot 1+7 ja 22 pudotuspeliottelussa pisteet 0+1, allekirjoitti Nashville Predatorsin kanssa yksivuotisen jatkosopimuksen, joka on arvoltaan 650 000 dollaria.

Kyseessä on yksisuuntainen sopimus. Asiasta kertoo NBC Sports.

Winnipeg Jets

Vuonna 2013 ykköskierroksella Columbus Blue Jacketsin toimesta varattu Marko Dano jatkaa myös ensi kaudella Winnipeg Jetsissä, jonne hän siirtyi jo kesken kauden 2015-16. Hän teki päättyneellä kaudella Jets-paidassa 38 runkosarjaotteluun tehot 4+7=11 ja odottelee edelleen sitä lopullista läpimurtoaan.

Kun Blue Jackets kauppasi slovakkipelurin kauden 2014-15 jälkeen, ohiolaisseuran GM:nä toimiva Jarmo Kekäläinen kuvasi kauppaa yhdeksi vaikeimmistaan, koska usko Danoon oli vankkumaton.

Danon jatkosopimus Jetsin kanssa on yksivuotinen, yksisuuntainen ja arvoltaan 850 000 dollaria. Jatkosopimuksesta raportoi NHL.com.

New York Rangers

Puolustaja Kevin Kleinilla on nykyistä sopimustaan, joka takaisi hänelle 2,9 miljoonan dollarin vuositulot kaudessa, jäljellä vielä yksi vuosi. Hän on kuitenkin pitänyt jo läksiäisjuhlansa ja aikoo tehdä ”ilyakovalchukit” eläköitymällä NHL:stä ja siirtymällä Eurooppaan pelaamaan, kesken sopimuskautensa.

32-vuotiaan kanadalaispuolustajan, joka teki päättyneellä kaudella 60 runkosarjaotteluun tehot 3+11=14, lähtö avaa manhattanilaisseuran palkkakattoon lisätilaa 2,9 miljoonan dollarin verran.

Asiasta kertoi Sportsnet, jolla ei ollut vielä toistaiseksi tietoa Kleinin ensi kauden osoitteesta.

Buffalo Sabres

Buffalo Sabresilla ei ollut vielä hetki sitten ainoatakaan sopimusvahtia ja ylipäätään sen maalivahtitilanteen on tiedetty olevan täysin auki. Toisin sanoen Robin Lehnerin ja Anders Nilssonin jatkot seuran tolppien välissä ovat olleet yhtä kysymysmerkkiä.

Nyt vaikuttaisikin siltä, että ainakin toinen edellä mainituista ruotsalaisvahdeista tulee vaihtamaan maisemaa, sillä Sabres tiedotti tehneensä Linus Ullmarkin – kyllä, kolmannen ruotsalaisvahtinsa – kanssa kaksivuotisen jatkosopimuksen.

Sportsnet kertoo, että 23-vuotiaan Ullmarkin sopimus on kaksivuotinen ja yhteisarvoltaan 1,5 miljoonaa dollaria.