Minnesota Wildin kaikkien aikojen maalivahti, ja nykyisin Helsingin IFK:ta edustava, Niklas Bäckström joutui todella koomiseen tilanteeseen.

39-vuotias suomalaisvahti oli matkustanut menneenä viikonloppuna Montrealiin katsomaan F1-kisaa ja luonnollisesti hän oli varikon puolella niin sanottuna VIP-asiakkaana.

Harmi vain, että ilmeisesti häntä ei kuitenkaan tunnistettu, sillä kun kaulaan ripustettiin kulkulupa, oli se varustettu Washington Capitalsissa pelaavan ruotsalaistähti Nicklas Bäckströmin kuvalla.

Greg Ruller

@COMPUTERGREG
.that awkward moment when @F1 mixes their swedes with their finns #NiklasBäckström

Sinällään kyse on inhimillisestä virheestä, sillä kaksikon nimet erottaa toisistaan vain yksi C-kirjain. Toisaalta taas ehkä muualla maailmassa ei ymmärretä aivan sitä, minkälaista kissa ja hiiri -leikkiä suomalaiset ja ruotsalaiset käyvät keskenään.

Toisin sanoen, suomalaiset saa sekoittaa lähestulkoon minkä tahansa muun maan ihmisiin, paitsi ruotsalaisiin.

Asia noteerattiin myös C Moren varikkohaastattelijana toimivan Mervi Kallion toimesta, kun hän kävi Bäckströmin – siis sen Suomen version – juttusilla. Itse asiassa yllä olevassa twiitissä juuri Kallio osoittaa Bäckströmin kisapassia ja suomalaisvahdilla on puolestaan kasvoillaan varsin huvittunut ilme, jonka näet täältä löytyvästä kuvakaappauksesta.