Pohjois-Amerikan ammattijääkiekkokirjoittajien liitto (PHWA) paljasti kaikki Conn Smythe Trophy -ääniä saaneet pelaajat.

Kuten kaikki tietävät, Sidney Crosby kruunattiin viime yönä ratkaisevan Stanley Cup -finaaliottelun jälkeen NHL:n pudotuspelien arvokkaimmaksi pelaajaksi. Hän sai äänestyksessä, johon siis osallistuivat ammattijääkiekkokirjoittajien liittoon kuuluvat jäsenet, yhteensä 67 pistettä.

Crosby vei nimiinsä 11 ykkössijaa ja neljä kakkossijaa.

Kakkoseksi äänestyksessä tuli hänen seurakaverinsa Evgeni Malkin, jonka kokonaissaldo oli 49 pistettä. Venäläistähti sai toimittajilta kolme ykkössijaa, 11 kakkossijaa sekä yhden kolmossijan.

Kaikkein yllättävintä oli kuitenkin se, että myös Ottawa Senatorsin Erik Karlsson sai yhden äänen, vaikka hän ei pelannut edes finaaleissa. Sportsnetin toimittajana työskentelevä Elliotte Friedman totesikin twiitissään, että hän ei muista koskaan aiemmin käyneen niin, että ei-finalisti saa ääniä.

Yhtälailla yllättävää oli se, että ennen Stanley Cup -finaalisarjaa ykkössuosikkina pidetty Nashville Predatorsin ykkösvahti Pekka Rinne ei saanut ainoatakaan ääntä. Toki finaalisarjaan mahtui kolme vaikeampaa peliä – kaikki Pittsburghissa – mutta häntä oli vaikea syyttää tappioista, eikä oikeastaan yksikään maali edes mennyt hänen piikkiin.

Kaiken kukkuraksi on muistettava, että miten Rinne pelasi koko pudotuspelit finaalisarjaa ennen sekä myös ne kaksi huikeaa esitystä finaalisarjan aikana Nashvillen kotiluolassa.

Kokonaisuudessaan ääniä sai seitsemän pelaajaa ja tässä on lista heistä (suluissa ykkös-, kakkos- ja kolmossijat):

  1. Sidney Crosby (11-4-0)
  2. Evgeni Malkin (3-11-1)
  3. Jake Guentzel (1-0-10)
  4. Phil Kessel (0-0-1)
    PK Subban (0-0-1)
    Matt Murray (0-0-1)
    Erik Karlsson (0-0-1)