Pittsburgh Penguinsin kakkosvahdiksi viime keväänä tippunut Marc-Andre Fleury sai tämän vuoden pudotuspeleissä oman mahdollisuutensa, jonka hän käytti pääasiassa hyvin. Yksi huono ottelu tarkoitti kuitenkin sitä, että Matt Murray riisti ykkösvahdin tontin takaisin itselleen, eikä mies katsonut enää taakseen.

Fleury sai kuitenkin vilpittömiä kiitoksia ja kehuja joukkueen ja organisaation jäseniltä. Eritoten hänen uskomaton rooli puhtaana joukkuepelaajan sai monet hieraisemaan silmiään.

– Fleury on luultavasti maailman paras joukkuepelaaja kaikista lajeista, Penguinsin GM Jim Rutherford täräytti NBC:n Pro Hockey Talkin mukaan kuudennen ja ratkaisevan finaalin jälkeen.

Myös Murraylta kyseltiin mielipidettä Fleuryn tapaan työskennellä kakkosvahdin roolissa. Entinen ykkösvaraus pelasi tällä kaudella 38 runkosarjaottelua, joissa hänen tilastonsa olivat 90,9/3.02.

Pudotuspeleissä mies ehti tahkoamaan 15 kamppailua tilastoin 92,4/2.56.

– Siitä (Fleurysta) puhuminen tekee minut melkein tunteelliseksi… Kun hän ojensi minulle Stanley Cupin, se tarkoitti minulle paljon. Hän on ollut minulle niin suuri mentori viime ja tänä vuonna, joten se oli valtavan suuri hetki, Murray kertoi NHL Networkin haastattelussa ääni hiukan väristen.

– Kun tällainen nuori kaveri tulee ja vie hänen peliaikansa, kuka tietää miten tuollainen veteraani siihen reagoi. Mutta hän toivotti minut tervetulleeksi avoimin mielin ja auttoi minua jokaisessa pienessä asiassa ja oli minua kohtaan todella huikea. Minä olen hänelle ehdottomasti paljon velkaa.