Viime yön Stanley Cup -mestaruuden ratkaissut ottelu oli mitä todennäköisimmin maalivahti Marc-Andre Fleuryn viimeinen esiintyminen Pittsburgh Penguinsin paidassa.

Fleury, joka aloitti pudotuspelit ykkösvahtina, mutta menetti tonttinsa Itäisen konferenssin finaalisarjassa Matt Murraylle, on ollut todella pitkään siirtohuhujen kohteena. Penguins on kuitenkin halunnut pitää kanadalaisvahdin viimeiseen asti seurassa ja sille on ollut syynsä.

– Minulle täytyy todella myydä ajatus siitä, että ammattilaisurheilusta löytyy, tai on koskaan löytynyt, parempi joukkuepelaaja, Penguinsin GM:nä toimiva Jim Rutherford ylisti Fleurya TSN:n haastattelussa, mestaruuden ratkettua.

Nyt tuo viimeinen hetki on kuitenkin täällä. Penguinsin on nimittäin suojattava uusi ykkösvahtinsa, Murray, NHL:n laajennusdraftissa ja se tarkoittaa väistämättä lähtöpasseja Fleurylle.

Kokenut kanadalaisvahti, joka on voittanut Penguinsin paidassa kolme Stanley Cupia, vaikuttaa puheidensa ja kyyneltensä perusteella tiedostavan tuon myös itsekin.

– Kun saavuin tänne vuonna 2003, meillä oli vaikeuksia voittaa pelejä. Mutta se, että kaikki nämä kaverit täällä ovat olleet taistelemassa kanssani kaudesta toiseen, yrittäessämme rakentaa täydellistä joukkuetta ja voittaa mestaruuksia, on ollut hauskaa.

– Tämä on ollut loistavaa aikaa ja se pitää sisällään paljon hyviä muistoja. Olen siis iloinen, että onnistuimme siinä, Fleury totesi, viitaten siihen täydellisen joukkueen rakentamiseen.

”Minä ja Matt teimme tämän yhdessä”

Vaikka Fleury ei ollutkaan enää finaalisarjassa joukkueensa pelaava maalivahti, mitä hän eittämättä olisi halunnut olla, hän näkee kuitenkin olleensa tärkeä palanen joukkueelleen.

– Totta kai sitä haluaisi pelata viimeisen pelin ja taistella Stanley Cupista, mutta näin se vain menee. Olin kuitenkin onnellinen saadessani jälleen kerran nostaa Stanley Cupin käsivarsilleni ja nähdäkseni minä ja Matt teimme tämän yhdessä. Tämä on siis hieno jakaa hänen kanssaan.

Nostaessaan pokaalia, Fleury oli samalla hetkellä yrittänyt käydä mielessään läpi Columbus Blue Jackets – ja Ottawa Senators -ottelusarjoja, joissa hän siis vielä itse pelasi. Hän halusi muistaa omalta kohdaltaan ne hyvät hetket tämän kevään pudotuspeleistä.

– Yritin muistuttaa itseäni Columbuksesta ja Ottawasta sekä siitä yhdestä ottelusta Ottawassa. Yritin miettiä niitä (hyviä) otteluita, Fleury päättää.

Tämän kevään mestaruuden myötä yksi iso ympyrä sulkeutuu Pittsburghissa: vuodesta 2003 lähtien yhtä ja samaa seuraa edustaneen Fleuryn osalta hiekka tiimalasissa on valunut loppuun ja ensi kaudella häntä odottavat uudet haasteet jossain muualla, mitä todennäköisimmin Las Vegasissa tai Calgaryssa.

NHL-fanin koti: KAIKKI PLEIJAREISTA.