Pittsburgh Penguinsin supertähti Sidney Crosby on tuore Stanley Cup -mestari, ja tämän kevään pudotuspelien arvokkain pelaaja. Todelliseksi voittajaksi paljastunut Crosby olikin herkällä päällä taiston laannuttua.

– Tämä tunnetila juuri nyt, et voi koskaan saavuttaa samaa. Tämä on kaikkea sitä, mitä pelaajana haet ja pystyt jakamaan sen joukkuekavereiden kanssa, Crosby avautui tunteikkaasti The Scoren mukaan.

– Monet heistä tietävät, että olet tehnyt tätä pitkään, ja että kuinka vaikeaa tämä on. Saan jakaa tämän myös perheeni ja ystävieni kanssa. Tämä on vain kaikkea sitä, mitä olen koskaan hakenut.

Stanley Cupin mestaruus oli Penguinsille toinen peräkkäinen, sillä viime keväänä sen jalkoihin finaaleissa jäi San Jose Sharks. Pingviinilauma onkin NHL:n ensimmäinen tuplamestari sitten Detroit Red Wingsin (1997, 1998), joten kyseessä on merkittävä saavutus.

– Olen todella iloinen saadessani kuulua tähän ryhmään, mistä suurin osa on ollut kasassa jo viime vuodesta, joten tämä on erityistä.

– Me yritimme palata tälläkin kaudella takaisin huipulle ja tiesimme kuinka vaikeaa se tulee olemaan, mutta se tekee tästä kaikesta vielä parempaa. Tiedämme miten vaikeaa se oli, mutta ylitimme kaikki esteet. Tämä on todella erityinen ryhmä.

NHL-fanin koti: KAIKKI PLEIJAREISTA.