Pittsburgh valtasi viime yönä toisen peräkkäisen Stanley Cupin mestaruutensa, kun se kaatoi kuudennessa finaalissa Nashville Predatorsin lukemin 2-0.

Tänäkin vuonna Penguinsin menestys kiteytyi erityisesti kolmeen tähtipelaajaan, Conn Smythen voittaneeseen Sidney Crosbyyn, venäläishyökkääjä Evgeni Malkiniin sekä kesken pudotuspelien maalinsuulle palanneeseen Matt Murrayhin.

Ja vaikka Crosby veikin Conn Smythen nimiinsä, oli Malkin koko pudotuspelejä ajatellen pingviinlauman kenties tärkein pelaaja. Mies pelasi kevään aikana 25 ottelua, joissa hän teki 10 maalia ja yhteensä 28 tehopistettä.

Penguins on vienyt Stanley Cupin nyt nimiinsä kolmeen otteeseen vuodesta 2009 lähtien. Tuolloin se nappasi uuden aikakautensa ensimmäisen kannun, ja kaksi edellistä ovat tulleet parin viimeisen kauden aikana.

Menestyksestä addiktoitunut Penguins ei kuitenkaan ole vieläkään täysin tyydytetty, mitä tulee mestaruuksien voittamiseen.

– Me olemme vielä nuoria, me olemme vielä nälkäisiä ja haluamme yhä vain lisää, Malkin totesi uhmakkaasti Penguinsin Twitter-tilin mukaan.

NHL-fanin koti: KAIKKI PLEIJAREISTA.