Pittsburgh Penguinsin kapteeni Sidney Crosby ehti olla tämän kevään viidennessä Stanley Cup -finaalissa monessa mukana, niin hyvässä kuin pahassa.

Crosbyn pelilliset suoritukset kaukalossa olivat silmiä hivelevää katseltavaa. Hän syötti joukkueensa ensimmäisen, neljännen sekä viidennen maalin ja sen lisäksi hän pelasi äärimmäisen vahvaa peliä molempiin suuntiin.

Kanadalaissentterin johtama ykkösvitja olikin ilmiliekeissä läpi ottelun, eikä ottelun tauottua pelin ykköstähdestä ollut kahta sanaa.

Kaiken sen loiston keskellä Crosby ehti tehdä hieman muutakin kaukalon puolella. Ottelun avauserässä hän alkoi painia oman maalinsa takana Nashville Predatorsin PK Subbanin kanssa ja meno näytti tältä:

Pete Blackburn

@PeteBlackburn
The beautiful game

Jim Chandler

@JimChandlerNOW
The class act of the NHL, Sydney Crosby. No penalty. If they truly care about head trauma...

Subban ei kuitenkaan ollut syytön tilanteeseen, vaan hän roikkui kiinni Crosbyn jalassa, kun molemmat pelaajat olivat maissa.

Tilanteessa olisi kuitenkin voinut käydä oikeasti pahasti Subbanille, sillä mikäli kypärä olisi lähtenyt edes osittain pois päästä, olisi Crosby ”takonut” suoraan Predators-tähden naamaa jäänpintaan. Tämä olisi ollut myös täysin mahdollista, sillä peli oli koko ajan käynnissä ja Crosbyn katse oli valtaosan ajasta kaukalon suuntaan.

Molemmille pelaajille tuomittiin tapahtuneesta kahden minuutin jäähyt.

Myöhemmässä vaiheessa ottelua – tarkalleen ottaen toisessa erässä – Crosby turhautui vaihtopenkillä, juuri ennen Penguinsin 5-0-maalia, ja hän päätti heittää kesken pelitilanteen juomapullon kaukaloon.

Sportsnet

@Sportsnet
... Flying waterbottle? Game 5 is getting weird.

Live Page: sprtsnt.ca/2s9no4N
Live Stream: SNNow.ca

Crosbylle olisi tullut tuomita NHL:n sääntökirjan mukaan tilanteesta kahden minuutin jäähy ja sitä kautta maali hylätä, mutta hän selvisi siitä kuin koira veräjästä.

– En tarkoittanut heittää sitä, USA Today kertoo Crosbyn sanoneen tilanteen jälkeen ottelun tuomaristolle.

Tiettävästi Crosby yritti heittää pullonsa Predators-puolustaja Mattias Ekholmin eteen, kostona ruotsalaispuolustajan huitaisusta Chris Kunitziin. Ja, kuten yllä oleva video osoittaa, kyseessä oli nimenomaan tahallinen temppu.

NHL-fanin koti: KAIKKI PLEIJAREISTA.