Kesä tarjoaa NHL-faneille etenkin tänä vuonna uskomattoman määrän herkkua, kiitos laajennusdraftin, mutta samalla koittaa myös yksi odotettu hetki: kaikki NHL 18 -pelin uudistukset tullaan paljastamaan.

NHL 18:sta on nyt julkaistu ensimmäinen traileri, tai ehkä sitä olisi parempi kuvailla ”teaseriksi”. Lyhyessä 34 sekunnin videopätkässä on hyvin vähän sisältöä, sillä se perustuu enemmän tarinankerrontaan, minkä vuoksi kuva myös pysäytetään noin 10 sekunnin ajaksi.

Samalla se kuitenkin paljastaa selkeästi jättimäisen kehitysaskeleen: pelaajien taitotaso – tai oikeastaan kikka-arsenaali – vaikuttaisi oikeasti ottaneen merkittävän kehitysaskeleen ja videolla kuultava ”selostus” vahvistaa tätä näkemystä, kuten myös Mitch Marnerin valinta trailerissa näkyväksi ainoaksi pelaajaksi.

Tähän mennessä NHL-konsolipelit eivät ole tarjonneet vuosikausiin juuri mitään uutta tällä saralla, joten muutos otetaan varmasti vastaan avosylin.

Julkaisu osoittaa myös sen, että pieniin yksityiskohtiin on jälleen kiinnitetty huomiota. EA Sports on tuonut jo aiemmin yhteen lippulaivoistaan muun muassa pudotuspeliparrat, ja kun nyt katsoo videolla olevaa Marneria, huomio kiinnittyy hänen suunsa ulkopuolella roikkuviin hammassuojiin.

Suurin toive pelin pelaajilla lienee kuitenkin itse peliominaisuuksien muuttuminen, sillä viime vuosina EA Sports ei ole juurikaan onnistunut kehittämään tätä puolta pelistään.

Pelin tarkemmat yksityiskohdat tullaan julkaisemaan NHL:n vuotuisen palkitsemisgaalan yhteydessä, Las Vegasissa, tarkalleen ottaen 21. kesäkuuta. Tuota hetkeä pitää malttaa odottaa vielä vajaat kaksi viikkoa.

Todennäköisin valinta pelin ”kansikuvapojaksi” on NHL:n pistepörssin voittanut ja ainoana pelaajana kuluvalla kaudella maagisen 100 runkosarjapisteen rajapyykin rikkonut Edmonton Oilersin Connor McDavid.

NHL-fanin koti: KAIKKI PLEIJAREISTA.