Anaheim Ducksin ongelmat laajennusvarauksen suhteen on ajanut seuran siihen pisteeseen, että se tulee mitä luultavimmin kauppaamaan suomalaispuolustaja Sami Vatasen toisaalle, sillä se ei pysty suojaamaan häntä kesän laajennusdraftissa.

Tässä vaiheessa kysymys kuuluukin ennemmin, että minne Vatanen kaupataan ja mihin hintaan. Moni on sitä mieltä, että Vatasen taso NHL-kaukaloissa on tippunut siihen pisteeseen, että hinta ei tule päätä huimaamaan.

Lisäksi Vatasen koko off-seasonin kestävä parantelu olkapääleikkauksen jäljiltä ainoastaan pahentaa tilannetta. Pahimmillaan Vatanen on kaukaloista sivussa jopa kuusi kuukautta.

Jos miehen esityksiä katsellaan kuitenkin hänen vahvuuksien kautta, eli kiekollisena puolustajana, on Vatanen yksi NHL:n parhaita puolustajia, mitä tulee ylivoimaan.

Hän on nimittäin tehnyt viimeiseen kolmeen kauteen 50 ylivoimapistettä, ja hänen pisteet per 60 minuuttia -tilastonsa ylivoimalla on 4,89, joka on koko NHL:n seitsemänneksi paras.

Miehen edellä ovat ainoastaan Kris Letang, John Carlson, Zach Werenski, Victor Hedman, Jamie McBain sekä Kevin Shattenkirk. Vatanen on siis auttamatta todella kovassa seurueessa.

NHL-fanin koti: Ohjelma, tilastot, uutiset & kaikki pudotuspeleistä TÄÄLTÄ.