NHL:n varaustilaisuuteen valmistavan Draft Combinen yhdestä mielenkiintoisimmasta kommentista vastasi vuosi sitten Pohjois-Amerikkaan siirtynyt Eemeli Räsänen.

Kun puhutaan 200-senttisestä ja 93 kiloa painavasta puolustajakolossista, joka rakastaa fyysistä peliä, silloin vastustajan on syytä olla varoillaan. Näin on yli kaksimetrisen suomalaispuolustaja Eemeli Räsäsen kohdalla, sillä hän nauratti NHL:n Draft Combinessa toimittajia.

– Pidän ihmisten taklaamisesta, kanadalaistoimittaja Scott Wheeler kertoo suomalaisen todenneen, kun Räsäseltä kysyttiin syytä siirtymiselle Pohjois-Amerikkaan, ja kutsui tätä twiitissään päivän hauskimmaksi kommentiksi.

Scott Wheeler

@scottcwheeler
Best quote of the day so far: Rasanen asked about his strengths, why he chose North America? "I like to hit people."

Räsänen ei kuulu lähtökohtaisesti aivan niihin kärkipään nimiin, mitä tulee ensi kesän varaustilaisuuteen, mutta hän on ehdottomasti todella kiinnostava nimi. Monesti isokokoisten puolustajien kohdalla nähdäänkin ne suurimmat kehitysaskeleet hieman myöhemmällä ikää ja näin saattaa eittämättä olla Räsäsen kohdalla.

Kolmannen tai neljännen kierroksen varaukseksi ennakoitu suomalainen vietti viime kauden Pohjois-Amerikassa, pelaten OHL:ssä, kiistatta maailman kovimmassa junioriliigassa.

Ensimmäinen kausi Kingston Frontenacsin paidassa tuotti 18-vuotiaalle Räsäselle 66 runkosarjaottelua, joissa hän fyysisen pelinsä lisäksi iski erittäin hyvät tehopisteet 6+33=39. Pudotuspeleissä hän pelasi puolestaan 11 ottelua, tehden niissä tehot 1+4=5.

Päättyneellä kaudella Räsänen nähtiin myös alle 18-vuotiaiden MM-kisoissa, joissa hän pelasi kuusi ottelua, teki tehot 0+1 ja pokkasi turnauksen päätteeksi kaulaansa hopeisen mitalin.

Räsänen on Joensuun Jokipoikien kasvatti, mutta Suomessa hän pelasi viimeisen kautensa Porin Ässien eri juniorijoukkueessa.

NHL-fanin koti: KAIKKI PLEIJAREISTA.