Anaheim Ducks jäi tämän kevään pudotuspeleissä kahden voiton päähän paikasta Stanley Cup -finaaleissa.

Edelliset neljä ja puoli kautta kalifornialaisseura meni Bruce Boudreaun komennossa. Homma pelitti runkosarjan osalta, kuten aina Boudreaun valmentamissa joukkueissa, mutta menestys pudotuspeleissä jäi laihaksi.

Anaheimin suunnalla tiedettiin, että käsissä on joukkue, joka kykenee taistelemaan aidosti Stanley Cupista, ja niinpä viime kesänä tehtiin kova päätös: Boudreaulle ei tarjottu jatkosopimusta, vaan tilalle tuotiin seurassa keväällä 2007 Stanley Cupia juhlinut Randy Carlyle.

Carlyle korvasi siis Ducksin päävalmentajana Boudreaun, joka oli korvannut viisi vuotta aiemmin hänet.

Ennen kauden alkua Carlylen palkkaamista kritisoitiin melko voimakkaasti, sillä hänen pelikirjansa uskottiin olleen pahasti vanhentunut. Puolentoista kauden ilman valmentajapestiä ollut kokenut kanadalainen oli kuitenkin opetellut jääkiekkoa niin sanotusti uudestaan ja hän sai nopeasti kritisoijat puolelleen.

Lopulta Ducks marssikin 61-vuotiaan päävalmentajansa johdolla Tyynenmeren divisioonan voittoon, mikä oli seuralle viides perättäinen. Ensimmäisellä pudotuspelikierroksella se laittoi Calgary Flamesin lauluun suoraan neljässä ottelussa ja toisella kierroksella ankkalauma kaatoi Edmonton Oilersin Game Sevenissä.

Lopulta liian suureksi kannoksi kaskessa osoittautui Nashville Predators. Ducksilla oli Läntisen konferenssin finaalisarjassa omat mahdollisuutensa, mutta lopulta se joutui tyytyä kesälomakomennukseen kuuden ottelun jälkeen.

Carlyle ja Ducks kuitenkin osoittivat, että seura on oikeilla raiteilla. Niinpä Ducksin GM:nä toimivan Bob Murray teki odotetun ratkaisun, kun Ducks tiedotti tänään tehneensä yksivuotisen jatkosopimuksen Carlylen kanssa.

Tuleva kausi tulee olemaan Carlylelle hänen kahdeksas Ducksin päävalmentajana. Hänen edellinen pestinsä toi siis seuran historian ainoan Stanley Cupin, keväällä 2007, mutta lopulta hän sai joulukuussa 2011 kenkää työtehtävistään.

NHL-fanin koti: KAIKKI PLEIJAREISTA.