Supertähti Sidney Crosby teki sen taas, kun hän oli tänä keväänä suuressa roolissa Pittsburgh Penguinsin toisessa perättäisessä Stanley Cup -finaalipaikassa.

Isoin palkinto, toisin sanoen mestaruus, on kuitenkin vielä saavuttamatta, mutta Crosby tulee takuuvarmasti tekemään kaikkensa sen eteen, että Penguins nostaa kannua myös tämän kauden päätteeksi.

Tätä mieltä on takuuvarmasti myös Toronto Maple Leafsin päävalmentaja Mike Babcock, joka antoi Sportsnetin haastattelussa estottomia kehuja Crosbylle.

Miehet ovat työskennelleet yhdessä muun muassa viime syksyn World Cup -joukkueessa, missä Kanada nousi jääkiekkomaailman ykköseksi. Tai oikeastaan se piti vain paikkansa siellä.

– Hän on vain sellainen, hän vain voittaa. Sid on uskomaton pelaaja ja hänet on loistava pitää ympärillään. Olen todella onnekas, että olen saanut työskennellä hänen kanssaan nyt kolme kertaa, joista olemme jokaisella kerralla voittaneet. Hän tekee kaiken oikein, työskentelee lujaa eikä valita, Babcock ylisti kanadalaistähteä.

– Jos hän saa jääaikaa 15 minuuttia, hän ei sano sanaakaan. Jos hän saa jääaikaa 20 minuuttia, hän ei sano sanaakaan. Jos hän menettää kolme vaihtoa putkeen, hän ei sano sanaakaan. Ja isoimmilla hetkillä hän kääntää päälleen uuden vaihteen.

Kuten Sportsnet Crosbya kuvaili, niin kyseessä on ”voittamisesta addiktoitunut” pelaaja.

NHL-fanin koti: KAIKKI PLEIJAREISTA.