Valko-Venäjän presidenttinä toimiva Alexander Lukashenko tunnetaan kovana kiekkofanina, joka ei mitä ilmeisemmin siedä häviämistä.

Nimittäin kun Valko-Venäjä sijoittui 16 maan MM-turnauksessa sijalle 13., antoi presidentti joukkueelleen todella rajuja kommentteja. Hänen mielestään joukkueen esitys olikin ”täysin selkärangaton”.

– Ihan sama vaikka häviäisit, mutta jos pelaat koko sielullasi, niin ihmiset antavat anteeksi. Mutta kun lähdimme jokaiseen otteluun jo valmiiksi hävinneenä ja jalat täristen, Lukashenko raivosi The Canadian Pressin mukaan.

Lukashenkon puheiden perusteella joukkueen pelaajat elävät kuin rokkitähdet, vaikka tällä hetkellä siihen ei olisikaan varaa. Valko-Venäjän joukkue koostui pääasiassa KHL:ssä ja kotimaan pääsarjassa kiekkoilevista pelaajista.

– Kaikki ajavat ympäriinsä Mercedeksellä, mutta minkäänlaisia tuloksia ei ole nähtävissä, presidentti lisäsi perään.

Valko-Venäjän kiekkohistorian suurin saavutus on neljäs sija vuoden 2002 olympialaisista. Lukashenkon harmiksi maan kiekkojoukkue ei pääse yrittämään temppua uusiksi ensi vuonna, sillä se karsiutui ulos Pyeongchangin olympialaisista.

NHL-fanin koti: KAIKKI PLEIJAREISTA.