Pittsburgh Penguins marssi tiukan taistelun jälkeen jo toisena vuotena peräkkäin Stanley Cup -finaaliin.

Erityisesti joukkueen puolustus on joutunut koville, sillä Kris Letang on sivussa koko pudotuspelit, mutta sen lisäksi muun muassa Justin Schultz on kärsinyt vammoista, jotka ovat pitäneet hänet sivussa muutamasta ottelusta. Eikä pidä unohtaa sitä, että Matt Murray loukkaantui ensimmäisen ottelun verryttelyssä ja palasi tolppien väliin vasta Ottawa-sarjaan.

Penguinsin kokoonpanossa on pudotuspelien aikana nähty kaiken kaikkiaan kahdeksan eri puolustajaa, joista Mark Streit ja Chad Ruhwedel ovat pelanneet alle 10 ottelua, muut selvästi enemmän. Tällä ei ole kuitenkaan juuri merkitystä blokkaustilastoon, jossa Penguinsin puolustajat suorastaan dominoivat.

Kymmenen eniten blokkaavan pelaajan joukosta nimittäin löytyy peräti neljä Penguins-puolustajaa. Toisena listalla on Ian Cole, kuudentena Ron Hainsey, seitsemäntenä Brian Dumoulin ja kymmenentenä Olli Määttä. Nelikko on blokannut pudotuspelien aikana yhteensä 161 kiekkoa!

Tilastoihin vaikuttaa toisaalta se, että Penguins on pelannut koko kevään aikana eniten otteluja, 19 kappaletta, yhdessä Ottawa Senatorsin kanssa.

Joka tapauksessa Penguinsin menestys ei ole siis jäänyt ainakaan puolustajien uhrautumisesta kiinni. Blokkimäärät tulevat todennäköisesti vain kasvamaan, kun finaalisarja Penguinsin ja Predatorsin välillä käynnistyy maanantaina.

 

NHL-fanin koti: Ohjelma, tilastot, uutiset & kaikki pudotuspeleistä TÄÄLTÄ.