Kanadalaishyökkääjä Craig Cunningham koki elämänsä kenties pelottavimman hetken kuluvan kauden alussa, kun hän luuhistui ennen AHL-ottelun alkua jään pintaan.

26-vuotiaalla hyökkääjällä sydän pysähtyi juuri ennen ottelun alkua, ja hänet pidettiin elossa seuraavat 83 minuuttia puhtaasti ensiavun voimalla.

Cunningham selvisi tästä, mutta noin kuukautta myöhemmin lääkärit totesivat, että tulehduksen vuoksi osa miehen vasemmasta jalasta pitäisi amputoida. Se tarkoitti luonnollisesti sitä, että ura jääkiekkoilijana oli ohi. Ei kuitenkaan ura jääkiekon parissa.

Nimittäin Arizona Coyotes, jonka farmiseuran, Tucson Roadrunnersin, riveissä mies pelasi, on palkannut ex-hyökkääjän kykyjänetsijäkseen. Asiasta kertoi Coyotesin GM:nä toimiva John Chayka seuran nettisivuilla julkaisemassa tiedotteessa:

”Craig oli fiksu ja työteliäs pelaaja, jolla on uskomaton intohimo lajia kohtaan. Me olemme varmoja siitä, että hän tuo nämä samat ominaisuudet seurallemme uudessa roolissa ja hänestä tulee tärkeä apu meidän organisaatiollemme. Me katsomme jo eteenpäin siinä, että hän tulee auttamaan meitä useilla eri osa-alueilla ja olemme iloisia, että hän jatkaa seuran palveluksissa.”

Myös Cunningham oli luonnollisesti iloinen siitä, että hän saa jatkaa jääkiekon parissa työskentelyä.

– Olen todella innoissani saadessani aloittaa uuden luvun elämässäni ja Coyotesin kanssa. Olen kiitollinen John Chaykalle, päävalmentaja Dave Tippettille, Coyotesille, Roadrunnersille ja kaikille loistaville faneille ympäri Arizonaa, joilta olen saanut mahtavaa tukea viimeisen vuoden aikana. Odotan innolla päästessäni auttamaan Coyotesia, enkä malta päästessäni aloittamaan uudessa roolissani, Cunningham iloitsi.

NHL-fanin koti: Ohjelma, tilastot, uutiset & kaikki pudotuspeleistä TÄÄLTÄ.