Kuvassa oleva venäläistähti Vadim Shipachev on yksi pelaajista, jotka päättivät jättää KHL:n taakseen varsin omituiseen aikaan.

Erikoiseksi ajankohdan tekee se, että ensi vuoden helmikuussa edessä häämöttävät Pyongchangin olympialaiset, jonne NHL ei ole lähettämässä pelaajiaan. Kun tähän lisätään venäläispelaajien äärimmäinen isänmaallisuus, voisi kuvitella, että virta olisi ennemminkin päinvastainen.

Totuus on kuitenkin se, että KHL on tällä hetkellä kriisissä, ja pahassa sellaisessa. Jo alusta alkaen liigan rahankäyttö on ollut melkoinen huolenaihe ja vuosi toisensa jälkeen se on johtanut siihen, että seuroja putoaa talousvaikeuksien vuoksi pois.

Viimeisimpänä tähän KHL:stä poistettujen seurojen listaan lisättiin Metallurg Novokuznetsk, joka kärsi päättyneellä kaudella heikon menestyksensä lisäksi melkoisesta yleisökadosta ja valtavista taloudellisista ongelmista. Sitä ennen kroatialaisseura Medvescak Zagreb päätti itsenäisesti palata takaisin itävaltalaispohjaiseen EBEL-liigaan.

KHL onkin halunnut niin kiivaasti lyödä kapuloita NHL:n rattaisiin, yrittäessään päästä samalle tasolle maailman kovimman kiekkoliigan kanssa, että seura- ja liigajohdossa on unohtunut täysin järki.

Ei ole siis mikään ihme, että KHL:n presidenttinä toimiva Dmitry Chernyshenko raportoi KHL-seuroilla olevan palkkarästejä yhteensä lähes 18 miljoonan dollarin verran; tosin se oli yllättävää, että siitä kerrottiin julkisesti.

– KHL ei hyväksy tätä, kuului Chernyshenkon jyrinä The Denver Postin haastattelussa.

Samainen lehti tietääkin kertoa, että nykyisistä 29 KHL-seurasta valtaosa on kärsinyt palkanmaksuongelmista ja tämä on siis konkretisoitunut siten, että pelaajat ovat saaneet palkkansa myöhässä, jos ollenkaan.

Ei ole siis ihme, että KHL-pelaajien – nimenomaan myös niiden aivan kärkipään nimien – virta Pohjois-Amerikkaan on tällä hetkellä melkoista. Shipachev ei nimittäin ole suinkaan ainoa kova nimi, joka on jättämässä KHL:n, sillä hänen kanssaan Pietarin SKA:ssa pelanneet Ilya Kovalchuk ja Evgeny Dadonov ovat niin ikään mitä todennäköisimmin matkalla NHL:ään.

Toki kestomenestyjä SKA:ta ei lähtökohtaisesti pidetä taloudeltaan ongelmallisena seurana, mutta KHL:n kokonaistilanne heikentää liigaa melkoisesti ja on paljon mahdollista, että KHL-tähdet ovat vaistonneet tilanteen vain pahenevan entisestään.

NHL-fanin koti: Ohjelma, tilastot, uutiset & kaikki pudotuspeleistä TÄÄLTÄ.