Jääkiekon MM-kisat ovat siitä ihmeellistä aikaa, että esimerkiksi NHL:ssä vastakkain taistelevat pelaajat ovatkin yhtäkkiä ystäviä ja samalle logolle pelaavia joukkuekavereita.

Näitä tapauksia on luonnollisesti lukematon määrä, mutta aina joskus kemiat kohtaavat muita paremmin. Näin kävi esimerkiksi Colorado Avalanchen Nathan MacKinnonilla, joka ihastui Toronto Maple Leafsin Mitch Marneriin sekä ihmisenä että pelaajana.

– Kasvoimme melko läheisiksi turnauksen aikana, MacKinnon aloitti The Athleticin haastattelussa.

– En tiennyt mitä odottaa. Hän näyttää nörttimäiseltä pojalta, mutta hän ei ole lainkaan tällainen. Hänellä on paljon ”swagia” ja itseluottamusta. Hän on uskomaton pelaaja. Hänestä tulee kasvamaan yksi lajin parhaista syöttelijöistä. En tiennyt kuinka hyvä hän on, ennen kuin saavuin tänne. Hänestä tulee loistava ja mahtava pelintekijä pitkäksi ajaksi.

Nyt MacKinnon toivookin, että kaveruksien yhteinen taival voisi jatkua yhä pidempään. Valitettevasti tämä vaikuttaa kuitenkin hyvin epätoivoiselta pyynnöltä. Hän nimittäin haluaisi Marnerin Avalanche-paitaan.

– Se olisi todellinen lahja. Toivon, että voisin ottaa hänet Denveriin kanssani.

NHL-fanin koti: Ohjelma, tilastot, uutiset & kaikki pudotuspeleistä TÄÄLTÄ.