Suomen ja Venäjän välinen MM-pronssiottelu vuosimallia 2017 on täydessä tohinassa, sillä joukkueet viimeistelivät juuri kamppailun ensimmäisen erän.

Suomi oli etenkin erän alussa loistavalla pelipäällä ja se saikin luotua muutaman hyvän maalipaikan, mutta sen jälkeen Venäjä sai ottelusta paremman otteen.

Moni oli ennen ottelun alkua sitä mieltä, että rakkaan itänaapurimme motivaatio pronssiottelua kohtaan olisi nolla, minkä piti olla yksi avaimista Leijonien voittoon. Kuitenkin ajassa 06:58 Venäjä siirtyi ottelussa ensimmäistä kertaa johtoon Nikita Gusevin osumalla.

Kun erä läheni loppuaan, sai Suomi ottelusta jälleen paremman otteen. Tämä näkyi myös osittain Venäjän turhautumisena, mikä vaikutti eritoten pelaajien keskittymiskykyyn. Syötöt eivät napsuneet lapaan eikä pelivälineestä pidetty tarpeeksi hyvää huolta, mikä loi kiekonmenetyksiä.

Leijonien onneksi Venäjän turhautuminen johti myös erän lopussa jäähyyn, kun Tampa Bay Lightningia seuratasolla edustava Nikita Kucherov joutui boksiin väkivaltaisuudesta. Suomi pääseekin pelaamaan toisen erän ensimmäiset vajaat kaksi minuuttia ylivoimalla.

Kaiken kaikkiaan sen on nyt pidettävä tempo ja peli-ilo ylhäällä, sillä Venäjän huolimattomuus ja haluttomuus saattaa käydä sille vielä hyvin kalliiksi.

NHL-fanin koti: Ohjelma, tilastot, uutiset & kaikki pudotuspeleistä TÄÄLTÄ.