Anaheim Ducks ja Nashville Predators ovat pelanneet nyt neljästi, molemmat kaksi kertaa kotona.

Seuraavaksi sarja siirtyy jälleen Anaheimiin, jossa joukkueet kohtaavat tulevana yönä. Yksi neljännen ottelun parhaista pelaajista oli puolustaja Cam Fowler, joka sai myös päävalmentaja Randy Carlylelta runsaasti kiitosta.

Carlyle totesi NHL.comille, että jääkiekko on muuttunut, sillä yhä enemmän näkee nopeatempoista peliä, jossa myös puolustajille on oma tehtävänsä. Hän mainitsi omasta leiristään juuri Fowlerin esimerkkinä modernista puolustajasta, joka kykenee puolustamaan, mutta myös tukemaan hyökkäyksiä.

– Peli on muuttunut dramaattisesti taitopelaajien, kuten Cam Fowlerin, suuntaan: kiekon liikuttaminen, luistelu, vapaasti virtaava peli tai liittyminen vastahyökkäyksiin, kiekon suojaus…, Carlyle kertasi.

– Kaikki tämä on ollut suurta; hurja muutos perinteiseen peliin. Sinä tarvitset edelleen lihasta omassa päässä, mutta jos seuraat joukkueita, jotka pelaavat ylöspäin suuntautuvalla tempolla, heidän puolustajansa ovat mukana lähes jokaisessa vastaiskussa.

Jo pidemmän aikaa erityisesti NHL-kiekko on ajautunut nopeampaan ja sähäkkäämpään peliin. Siitä esimerkkinä toimi hyvin viimesyksyinen Pohjois-Amerikan joukkue, joka hurmasi monet World Cupissa nopealla pelillään.

Menneellä kaudella nopean pelin esiinmarssia on vieneet eteenpäin Connor McDavidin ja Auston Matthwesin kaltaiset nuoret tähdet, eikä ole mitään syytä epäillä, että ilmiö jäisi vain yhden kauden ihmeeksi.

 

NHL-fanin koti: Ohjelma, tilastot, uutiset & kaikki pudotuspeleistä TÄÄLTÄ.