Anaheim Ducks on ollut jo pitkään suhteellisen menestyksekäs joukkue, mutta matka pudotuspeleissä on katkennut usein turhan aikaisin. Nyt kun se eteni Läntisen konferenssin finaaleihin, oli se vasta toinen kerta sen jälkeen, kun Ducks voitti Stanley Cupin kymmenen vuotta sitten.

Moni hieraisi kuitenkin silmiään viime kesänä, kun Ducks palkkasi uudeksi päävalmentajakseen vanhan tutun, Randy Carlylen, joka toimi roolissa myös vuonna 2007, kun Ducks voitti seurahistoriansa ensimmäisen ja ainoan Stanley Cupin.

Carlyle on kuitenkin mennyt joissakin asioissa valmentajana eteenpäin.

Nimittäin ennen hän ei ollut kovinkaan pelaajaläheinen valmentaja. Jos teit virheen, sait kuulla tästä useaan otteeseen. Nyt hän on kuitenkin rauhoittunut etenkin nuorten pelaajien suhteen.

Näin tietää kertoa ainakin Cam Fowler, joka pelasi tulokaskaudellaan 2010-11 juuri Carlylen alaisuudessa.

– Kaikki pelin alkeet ja muut sellaiset asiat, joihin hän uskoo ovat yhä samat. Hän on kuitenkin pehmennyt jonkin verran ainakin tulokkaiden suhteen. Loppujen lopuksi hän on kuitenkin vaativa valmentaja, joka tuo pelaajistaan parhaat puolet esiin. Tässä hän ei tule muuttumaan, Fowler kertoi NHL.com:n mukaan.

”Et voi asettaa heitä koiran koppiin”

Myös Carlyle suostui aukomaan hiukan uudistettua filosofiaansa.

– Voit pitää nuoria pelaajia vastuullisina joinakin hetkinä, mutta et voi asettaa heitä koiran koppiin. Sinun on annettava heille toinen mahdollisuus osoittaa heidän taitonsa uudestaan, Carlyle avasi filosofiaan.

Vaikkakin Ducksin arkkitehdit ovat vielä yhä samat tutut; Ryan Getzlaf, Corey Perry ja esimerkiksi Ryan Kesler, on Ducksissa tapahtunut pienoinen murros. Nimittäin Rickard Rakell, Jakob Silfverberg sekä Nick Ritchie ovat murtautumassa yhä enemmän ja enemmän ankkalauman varsinaisten johtajien joukkoon.

Näitä pelaajia yhdistää eritoten se, että he edustavat Ducksin uuden pelaajasukupolven tulemista.

– Meidän odotuksemme nuorten pelaajien suhteen ovat, että he saavat mahdollisuutensa ja jos he tekevät virheitä, ei ole hyvä asettaa heitä penkin päähän loppupelin ajaksi. Näinkin saattaa joskus käydä, mutta he tulevat saamaan pian toisen mahdollisuutensa osoittaa taitonsa uudestaan.

NHL-fanin koti: Ohjelma, tilastot, uutiset & kaikki pudotuspeleistä TÄÄLTÄ.