Seurahistoriansa ensimmäiseen NHL-kauteen vauhdilla valmistautuva Vegas Golden Knights on rakentamassa joukkuettaan isosti venäläisten tähtipelaajien varaan.

Viime viikolla Golden Knights tiedotti, että se on päässyt KHL-tähti Vadim Shipachevin kanssa yhteisymmärrykseen kaksivuotisesta ja 9 miljoonan dollarin arvoisesta pelaajasopimuksesta.

Shipachev, joka pelaa parhaillaan Venäjän maajoukkueen matkassa MM-kisoissa, on ollut yksi KHL:n ylivoimaisimmista tähdistä viime kausina. Kahden viime kauden aikana hän on pelannut 104 runkosarjaottelua ja iskenyt niihin tehopisteet 43+93 ja 30-vuotias venäläinen lienee uuden seuransa ykkössentteri.

Vegasilaisseuran GM:nä toimiva George McPhee näkee, ainakin Venäjältä kantautuvien huhujen mukaan, että KHL:stä on revittävissä vieläkin enemmän irti. Eri tietolähteet nimittäin kertovat, että seuraavaksi Golden Knights yrittää tuoda Evgeny Dadonovin niin ikään Nevadaan.

Dadonov on lukeutunut viime vuodet, Shipachevin tavoin, SKA Pietarin ehdottomiin nimimiehiin. Hän on kahden viime kauden aikana tehnyt 112 runkosarjaotteluun tehot 53+59 ja aivan kuten entisellä joukkuekaverillaan, myös Dadonovilla tehotilasto oli viime kaudella huikea +33.

28-vuotiaan Dadonovin kiinnittäminen olisi todellinen jackpot Golden Knightsille, sillä hän on pelannut SKA:ssa nimenomaan samassa ketjussa Shipachevin kanssa ja siten muodostanut koko KHL:n pelottavimman tutkaparin maanmiehensä kanssa.

Kaksikosta Shipachevilla ei ole aiempaa kokemusta Pohjois-Amerikasta, mutta Dadonov sen sijaan pelasi kausien 2009-2012 aikana Florida Panthersissa 55 runkosarjaottelua ja teki niissä tehot 10+10. AHL:ssä hän teki puolestaan 155 otteluun pisteet 33+51.

Dadonoviin liittyvistä huhuista kertoi venäläisen Sports-Expressen toimittaja Igor Eronko. Hänen mukaansa sopimus saatetaan allekirjoittaa jo aivan lähiaikoina, mutta virallisesti se voidaan julkaista vasta heinäkuun 1. päivänä.