Suomi ja Ranska kohtasivat sunnuntain alkuillan ottelussa Pariisissa, ja ottelun lähtökohdat olivat selvät: Suomi oli ennakkosuosikki, Ranska haastaja. Ottelusta muodostui kuitenkin varsin erilainen, kun oletettiin. Suomi ei onnistunut paikoistaan millään, ja Ranska sen sijaan rankaisi Suomen virheistä välittömästi.

Ranskan kapellimestareina 5-1-voitossa häärivät NHL-vahvistukset Antoine Roussel (2+0) sekä Pierre-Eduard Bellamare (1+1). Mistään turhista pelimiehistä ei ole kyse, sillä molemmat kiekkoilevat NHL:ssä: Roussel Dallas Starsin paidassa ja Bellamare Philadelphia Flyersin riveissä.

Kumpikin on tunnettu enemmän alempien ketjujen pelaajina, mutta kotiturnauksessa he ovat saaneet, ja tulevat samaan myös jatkossa, paljon vastuuta Ranskan hyökkäyspelaamisessa.

Suuren kiitoksen ranskalaisyleisö voi lähettää myös maalivahti Florian Hardylle, joka torjui ottelussa peräti 42 kertaa. Upein torjunta sattui aivan ensimmäisen erän lopussa, kun Hardy esti Oskar Osalan maalintekoyrityksen. Osalalla oli edessään tyhjä maali, mutta Hardyn maila tuli kiekon eteen kuin tyhjästä, ja näin maali jäi syntymättä.

Nöyryyttävä ja historiallinen tappio

Suomen turnaus on lähtenyt yskähdellen käyntiin, sillä vaikka se voitti avausottelussa Valko-Venäjän, peli oli kaikkea muuta kuin helppo. Sama tahti jatkui Ranskaa vastaan, ja näin ollen Suomi kärsi historiansa ensimmäisen tappionsa Ranskalle. Aikaisemmat kohtaamiset olivat menneet selvästi Suomelle, sillä pienimaalisin voitto oli ollut 2-0.

Itse asiassa Ranska ei ollut ennen tätä iltaa tehnyt Suomea vastaan kertaakaan yli kolmea maalia; vuoden 1996 MM-kisoissa Ranska teki kolme maalia, kun Suomi voitti ottelun maalein 6-3.