Pittsburgh Penguins ja sen fanit ovat eläneet viime päivät epätietoisina Sidney Crosbyn tilanteesta. Crosby loukkaantui, kun Matt Niskanen antoi hänelle poikittaista mailaa kyseenalaisessa tilanteessa.

Penguins-fanit saivat kuitenkin tänään mieluisia uutisia, kun joukkueen päävalmentaja Mike Sullivan ilmoitti, että niin Crosby kuin myös Conor Sheary ovat läpäisseet aivotärähdystestit, joiden perusteella pelaajille annetaan lupa pelata tai ei.

Pens Inside Scoop

@PensInsideScoop
Sullivan confirms that Crosby and Sheary have passed their baseline concussion tests -SK

Sullivan lisäsi, että molempien pelaajien osallistuminen Suomen aikaa yöllä pelattavaan viidenteen otteluun päätetään silti vasta ottelun alla.

Crosby on iskenyt tähän mennessä 11 (4+7) tehopistettä, joilla hän on NHL:n pudotuspelien pistepörssissä aivan kärjen tuntumassa.

Toimittajan sana:

Crosbyn tilanteessa tulisi ottaa huomioon, että hän on kärsinyt aikaisemmin vastaavista oireista ja ollut myös poissa yli vuoden ajan vastaavien oireiden takia. Liian aikaisin palaaminen on kaikkea muuta kuin hyvä ajatus.

Luonnollisesti tässä tilanteessa jokainen pelaaja haluaa auttaa joukkuettaan, joten otteluun pukeutuminen olisi tässä tapauksessa ymmärrettävää, mutta pitäisi myös miettiä, kuinka monta vastaavaa iskua Crosby vielä kestää.

Mikäli Penguins sattuisi voittamaan, Crosby saisi tällöin arvokkaita lisäpäiviä toipumiseen, jotta hän voisi olla entistä paremmassa iskussa, jos ja kun pelit vielä jatkuvat.

NHL-fanin koti: Ohjelma, tilastot, uutiset & kaikki pudotuspeleistä TÄÄLTÄ.