Kanadan MM-ryhmä vilisee tällä kertaa NHL-tähtiä. Mukana on nimittäin useita kovia tekijöitä, nimittäin kokoonpanosta jopa seitsemän pelaajaa teki menneellä NHL-kaudella yli 50 tehopistettä.

Kanada lähteekin turnaukseen osittain ennakkosuosikin asemasta, sillä se on vienyt myös kaksi edellistä MM-titteliä nimiinsä. Se on siis löytänyt tähtinippuunsa hyvän harmonian, eikä sitä tulla horjuttamaan myöskään tällä kertaa – ainakaan kovin helposti.

Nyt Kanada on nimennyt kovasta nipustaan neljä kaveria, jotka tulevat johtamaan vaahterapaidat kohti menestystä. Suomeksi sanottuna kapteenistonsa.

C-kirjaimen rintaansa saa Philadelphia Flyersin todellinen supertähti Claude Giroux, joka ei ole toiminut aiemmin Kanadan kapteenistossa.

Kavereikseen hän saa kolme A-kirjainta kantavaa varakapteenia, jotka ovat Colorado Avalanchen Matt Duchene, Buffalo Sabresin Ryan O’Reilly sekä San Jose Sharksin Marc-Edouard Vlasic.

Duchene toimi Kanadan varakapteenina myös viime vuoden MM-kisoissa, kuten myös O’Reilly. Vlasicille kapteenistoon pääsy oli sen sijaan hänen uransa ensimmäinen.