Edmonton Oilersin ja Anaheim Ducksin välisen ottelusarjan kohdalla tunteet tuntuvat kuumenevan, ainakin joukkueiden päävalmentajien osalta.

Ducksin päävalmentajana toimiva Randy Carlyle aloitti suunsoiton, kun hän väitti tuomareiden kohtelevan Connor McDavidia eri tavalla kuin muita pelaajia.

– Näyttäisi vahvasti siltä, että Connor McDavidia kohdellaan silkkihansikkain. Tuntuisi, että rajoitukset ovat normaalia tiukemmat, kun joku koskee häneen, Carlyle avautui TSN:lle.

– Se on tosiasia. Olemme katsoneet videonauhat läpi monen monta kertaa, Ducks-päävalmentaja jatkoi pauhaamistaan.

Oilersia luotsaava Todd McLellan, joka valmensi vuosikausien ajan Ducksin paikallisvastustaja San Jose Sharksia, ei jäänyt sanasodassa hiljaiseksi osapuoleksi, vaan piikitteli takaisin Carlylen suuntaan.

– Kuulin hänen kommenteistaan ja minä luulin, että meidän piti olla niitä, jotka vinkuvat.

Carlyle perustaa väitteensä varmastikin siihen, että McDavid aiheutti runkosarjan aikana vastustajilleen enemmän jäähyjä kuin kukaan muu pelaaja, yhteensä 38 kappaletta. Lisäksi Oilers-kapteeni on hankkinut Ducks-sarjan jokaisessa ottelussa joukkueelleen ylivoiman.

Samaan hengenvetoon on kuitenkin todettava, että McDavid on mitä todennäköisimmin koko NHL:n liukasliikkeisin, ja samaan aikaan myös nopein, hyökkääjä, joten on pelkästään luonnollista, että hän aiheuttaa vastustajilleen ongelmia jäähyjen suhteen.

Oilers johtaa ottelusarjaa voitoin 2-1, kaadettuaan Ducksin kahdessa ensimmäisessä Orange Countyssa pelatussa ottelussa. Viime kohtaaminen meni puolestaan ankkalauman nimiin lukemin 6-3, joten sarja on toistaiseksi pitänyt sisällään vain ja ainoastaan vierasvoittoja.

NHL-fanin koti: Ohjelma, tilastot, uutiset & kaikki pudotuspeleistä TÄÄLTÄ.