Veteraanihyökkääjä Shane Doanin jatkaminen aavikolla oli viime kesän lopun yksi mielenkiintoisimmista aiheista. Ajoittain vaikutti siltä, että Arizona Coyotes ei ollut kovinkaan halukas tekemään seuraikonille jatkoa, joskin tällainen lopulta tuli.

Vielä toissa kaudella 40-vuotias laituri teki 72 otteluun 28 maalia ja yhteensä 47 tehopistettä, mikä oli auttamatta todella komea suoritus. Tällä kaudella 74 kamppailua tuottikin sitten enää tehot 6+21, joten kyseessä oli suuri tiputus.

Tämä ei selity pelkästään roolin pienenemisellä, vaikkakin Doan ei päässyt viime kaudella jäälle enää normaaliin tapaan. Siinä missä hän pelasi toissa sesongilla 17:36 minuuttia per ottelu, oli viime kauden peliaika keskiarvoltaan 15:03 minuuttia.

Tästäkin huolimatta hän saattaa palata lopettamisen sijaan vielä yhdeksi kaudeksi Coyotesin riveihin. Ainakin GM John Chayka näyttänee olevan valmis tekemään veteraanin kanssa jatkosopimuksen, jos vain itse mies sellaisen haluaa.

– Shane on itse Arizona Coyotes. Hän kuuntelee tällä hetkellä omaa kroppaansa ja katsotaan miten se sitten menee, Chayka kertoi Sportsnetin haastettelussa.