Pittsburgh Penguinsin lähtö pudotuspeleihin ei ollut kaikista parhain. Nimittäin ykkösvahti Matt Murray oli loukkaantunut, minkä johdosta se joutui lähtemään kevään tosipeleihin kakkosvahti Marc-Andre Fleuryllä.

Fleury on eittämättä hyvä maalivahti, mutta pudotuspeleissä otteet ovat olleet epävarmoja. Tällä hetkellä vaikuttaa kuitenkin siltä, että henkiset ongelmat ovat lyöty, sillä kuten jo otsikko kertoo, on Fleury tällä hetkellä täysin lyömättömässä kunnossa.

Takana on nyt kahdeksan pudotuspeliottelua, joista mies on napannut kuusi voittoa. Hänen tilastonsa ovat myös komeaa katseltavaa, sillä Fleuryn torjuntaprosentti on 93,3 ja päästettyjen maalien keskiarvo 2.44.

Kanadalainen pääsi kohentelemaan jo valmiiksi komeita tilastojaan viime yönä, vaikka Penguins kärsikin 3-2-tappion jatkoerässä. Tilastot paranivat myös upealla tavalla, sillä mies nappasi tililleen muutamankin täysin uskomattoman torjunnan.

Muun muassa Marcus Johansson pääsi kokeilemaan onneaan tyhjään maaliin, mutta Fleuryn jalkapallotyylinen syöksyminen esti ruotsalaisen aikeet. Vakuuttavaa tässä ei ollut pelkästään se, että hän pysäytti kiekon, vaan hän onnistui myös ottamaan pelivälineen haltuunsa.

Toinen tyhjä maali siunaantui Evgeny Kuznetsoville, joka ei saanut tilanteessa kuitenkaan kunnon laukausta aikaiseksi. Hän sai toki kiekon jo Fleuryn ohi, mutta mies venytti vielä mailansa kiekon eteen.

NHL-fanin koti: Ohjelma, tilastot, uutiset & kaikki pudotuspeleistä TÄÄLTÄ.