Ottawa Senatorsin Jean-Gabriel Pageau saattaa olla nimi, joka ei ennen eilisiltaa sanonut monellekaan mitään. Pudotuspelien toisen kierroksen toisessa ottelussa 24-vuotiaasta oman kylän pojasta tuli kuitenkin kertaiskulla suuri sankari, kun nuorukainen naulasi neljä maalia New York Rangersin verkkoon.

Pageau pamautti kaksi tärkeää osumaa kolmannen erän lopussa ja laukoi jatkoajalla ratkaisun napakalla rannelaukauksella.

Senatorsin 6-5-voittoon toisessa jatkoerässä päättynyt taisto oli ilta, jota kanadalaishyökkääjä ei tule koskaan unohtamaan.

– Kolme iltapäiväpeliä ovat melko kovia. Luulin syöneeni liikaa ennen peliä. Söin kaksi parmesankanaa. Fanit huutamassa nimeäni antoivat minulle vain enemmän motivaatiota antamaan kaikkeni. Olihan minulla muutama onnekas pomppukin, mutta tuntui hyvältä tehdä ne kotona. Tulen muistamaan tämän varmasti loppuelämäni, Pageau iloitsi ottelun jälkeen lehdistölle.

Pageau on pukukopissa todella pidetty pelaaja. Senators-luotsi Guy Boucherin mukaan jokainen haluaa pelata hänen kanssaan.

– Neljä maalia, se on aivan sairasta. Siinä oli tasoitusmaali ja jatkoaikamaali. Tämä ei olisi voinut tapahtua paremmalle ihmiselle. Hän on vain niin pidetty joukkuekavereidensa keskuudessa. Kun kysyt pelaajilta kenen kanssa he haluavat pelata, ensimmäinen nimi on aina Pageau. Ei ole väliä on onko kyseessä hyökkääjä vai puolustaja. Se nimi tulee aina esiin.

Senators on voittanut nyt kaksi ensimmäistä otteluaan kotona. Sarja jatkuu seuraavaksi New Yorkissa Madison Square Gardenissa.

NHL-fanin koti: Ohjelma, tilastot, uutiset & kaikki pudotuspeleistä TÄÄLTÄ.