Ottawa Senatorsin nuori hyökkääjä Jean-Gabriel Pageau nousi juhlituksi sankariksi, kun hän toi joukkueensa kahden maalin tappioasemasta rinnalle ja ohitse.

Senatorsin ja New York Rangersin välinen ensimmäinen kohtaaminen oli päättynyt ensimmäisenä mainitun niukkaan 2-1-voittoon.

Myös lauantai-illasta vaikutti tulevan niin ikään tasainen ja kenties vähämaalinen, sillä ottelun puolivälissä tilanne oli vieraille 2-1, kun isänniltä oli osunut Jean-Gabriel Pageau ja vierailta kaksikko Michael Grabner & Chris Kreider.

Toisen erän puolivälin jälkeen alkoi kuitenkin tapahtua. Ensiksi Derek Stepan iski otteluun, ajassa 33:10, jo vieraiden toisen alivoimaosuman, mutta vain 50 sekuntia myöhemmin Marc Methot toi isännät takaisin maalin päähän. Tästä ehti kuitenkin kulua vain 1:51, kun Brady Skjei vei vieraat jälleen kahden maalin karkumatkalle.

Ottelu näytti vahvasti manhattanilaisten heiniltä, sillä vieraat olivat vieneet kahden ensimmäisen erän aikana laukaukset nimiinsä lukemin 28-16 ja johtivat siis lukemin 4-2.

Päätöserän alkuun Mark Stone kavensi, tarkalleen ottaen ajassa 41:28, mutta vajaat neljä minuuttia myöhemmin Skjei vei illan toisellaan jälleen vieraat kahden maalin johtoon.

Ajassa 56:41 käynnistyi kuitenkin Pageau-show, sillä jo avauserässä kertaalleen osunut kanadalaishyökkääjä kavensi tuossa kohtaa tilanteeksi 4-5 ja vain 1:02 ennen päätössummeria hän iski joukkueelleen 5-5-tasoituksen.

NHL

@NHL
Pageau. Hat trick. Tie game. #StanleyCup #NYRvsOTT

Näin ollen vielä reippaat kolme minuuttia ennen päätössummeria kahden maalin karkumatkalla oli shokeerattu toden teolla ja lisää oli vielä luvassa. Pageau nimittäin jatkoi hurjasteluaan toisessa jatkoerässä, kun hän pysäytti 6-5-voittomaalillaan pelikellot aikaan 82:54, siis toisen jatkoerän ollessa käynnissä.

Sens Army

@Senators_Army
LEGENDARY JEAN GABRIEL PAGEAU OT GOAL | 4 GOAL GAME PERFORMANCE | INSPIRATIONAL MIX

Kokonaisuudessaan Pageau ohitti siis yhden maailman parhaista maalivahdeista, Henrik Lundqvistin, peräti kolmesti 26 minuuttiin ja 13 sekuntiin ja ylipäätään koko ottelun aikana neljä kertaa.

Samalla Pageau oli nousta haastamaan muun muassa itsensä Mario Lemieux’n; ainoastaan viisi pelaajaa on kyennyt tekemään yhteen pudotuspeliotteluun viisi maalia ja nyt siis Pageau jäi jaetulle kuudennelle sijalle.

Lemieux on viimeisin pelaaja, joka on yltänyt viiteen osumaan ja se tapahtui keväällä 1989, siis 28 vuotta sitten. Sitä ennen viisi maalia olivat iskeneet Newsy Lalonde (1919), Maurice Richard (1944), Darryl Sittler (1976) ja Reggie Leach (1976).

Kun siis katsotaan yllä olevien pelaajien kohdalla vuosilukuja, Pageau’n saavutus on uskomaton, sillä nyt puhutaan modernin jääkiekon aikakaudesta.

NHL-fanin koti: Ohjelma, tilastot, uutiset & kaikki pudotuspeleistä TÄÄLTÄ.