Palataanpa ajassa viime kauteen ja Columbus Blue Jacketsin historiallisen huonoon kauden aloitukseen. Tuolloin Blue Jacketsin GM:nä toimiva Jarmo Kekäläinen oli pakotettu antamaan potkut päävalmentaja Todd Richardsille, sillä homma ei vain yksinkertaisesti lähtenyt toimimaan.

Tilalle hän pestasi kyseenalaisen hahmon, John Tortorellan. Moni oli tässä vaiheessa sitä mieltä, että Kekäläisen peliliike oli suuri virhe, sillä moni koki ajan ajaneen Tortorellan ohi.

Hän sai toki Blue Jacketsin tekemiseen uskottavuutta, mutta surkean alun vuoksi pudotuspelit jäivät haaveeksi. Vielä tässäkään vaiheessa monikaan ei uskonut Tortorellan osaamiseen.

Sitten alkoi uusi kausi ja uudet kujeet. Suuria muutoksia ei kokoonpanoon tehty, mutta Tortorella sai joukkueen uskomaan omaan tekemiseensä, mikä näkyi myös tulostaululla. Blue Jackets nimittäin sijoittui runkosarjassa koko NHL:n neljänneksi.

Pudotuspeleissä kesäloma alkoi jo ensimmäisellä kierroksella Pittsburgh Penguinsia vastaan, mutta kausi oli kokonaisuudessaan todella lupaava.

Babcockille uran ensimmäinen?

Tästä syystä johtuen Tortorella nimettiin parhaalle valmentajalle jaettavan Jack Adams Trophyn finaalikolmikkoon. Hänen kanssaan kunnian jakavat Toronto Maple Leafsin Mike Babcock sekä Edmonton Oilersin Todd McLellan.

Molemmat miehistä johdattivat nuoret ja kokemattomat joukkueensa pudotuspeleihin ensimmäistä kertaa vuosiin, ja molempien joukkueiden tekeminen oli läpi kauden todella vakuuttavalla tasolla.

Huomion arvoista on kertoa, että monien mielestä NHL:n paras valmentaja Babcock ei ole vielä koskaan voittanut Jack Adams Trophya nimiinsä.