NHL Suomen pudotuspeliennakot 2017: Anaheim Ducks vs. Edmonton Oilers

© Kuva: Getty Images
Ti klo 19:30 Dortmund-Bayern

Bundesliigan alun kunniaksi Viaplaylla on HUIPPUTARJOUS. Katso kaikki Bundesliigan matsit sekä Joel Pohjanpalon 2. Bundesliigan pelit alle kympillä kuussa! Ei sitoutumispakkoa. Viaplay nyt 9,99€/kk (norm. 29,99€).
NAPPAA TARJOUS

Palataanpa kauteen 2005-06 ja tarkemmin sanottuna kyseisen sesongin kevääseen. Edmonton Oilers palasi tuolloin muutaman vuoden tauon jälkeen takaisin NHL:n pudotuspeleihin, eivätkä odotukset olleet päätä huimaavat.

Se oli toki edennyt menneinä vuosina tasaisesti kevään tosipeleihin, mutta menestystä ei juurikaan ollut tullut. Edellisen kerran se oli voittanut pudotuspelisarjan kaudella 1997-98, kun se kaatoi Colorado Avalanchen otteluvoitoin 4-3.

Mutta kuinkas kävikään. Läntisen konferenssin viimeiseltä, eli kahdeksannelta sijalta, pudotuspeleihin noussut Oilers kaatoi ensimmäisellä kierroksella ison ja pahan Detroit Red Wingsin (4-2). Sen jälkeen lauluun lähti San Jose Sharks (4-2) ja viimeiseksi Anaheim Mighty Ducks (4-1).

Näin se oli selvittänyt sensaatiomaisesti tiensä Stanley Cupin finaaleihin, jossa vastaan asettui Carolina Hurricanes. Itäisen konferenssin Hurricanes vei toki lopulta mestaruuden itselleen seitsemän ottelun sarjan jälkeen, mutta Edmontonissa oltiin tyytyväisiä. Kenties jopa hiukan liiankin tyytyväisiä.

Nimittäin kevään 2006 tuhkimotarinan jälkeen preerialla on ollut hiljaisempaa. Itseasiassa hiljaiseloa elettiin aina tähän vuoteen saakka, sillä Oilers palasi pudotuspeleihin ensi kertaa kyseisen kevään jälkeen.

Toki seuran nousua on odoteltu jo hyvä tovi, sillä se on päässyt varaamaan viime vuosina uskomattoman alhaisilla numeroilla. Vasta toissa kesänä se osui kuitenkin varsinaiseen kultasuoneen, kun se pääsi varaamaan ihmepoika Connor McDavidin koko tilaisuuden ensimmäisenä pelaajana. Ja hän onkin palauttanut Edmontoniin uskon.

Oilers nimittäin onnistui kaatamaan ensimmäisellä kierroksella viime vuoden finalistin, San Jose Sharksin, kuudessa ottelussa, vaikka se ottikin ottelusarjassa kertaalleen käkättimeen jopa 7-0. Siltikin sen parantunut oman pään pelaaminen yhdistettynä moderniin, nopeaan pelitapaan, tuotti tulosta. Hai oli lyöty ja Öljy eteni toiselle kierrokselle.

Seuraavaksi joukkue saa vastaansa Anaheim Ducksin, joka oli Calgary Flamesia vastaan murhaavan hyvä. Se nimittäin kaatoi omassa pudotuspelisarjassaan Albertan toisen kiekkosuuruuden puhtain lukemin 4-0, joten joukkueen iskukyky on murhaavan hyvä.

Ducksin pudotuspelien menestyminen on ollut viime vuosina laihaa, sillä se on voittanut vuodesta 2008 lähtien vain neljä pudotuspelisarjaa, kun se on ollut tämän aikana mukana kevään tosipeleissä seitsemän kertaa. Jos siis tätä vuotta ei oteta mukaan laskuihin. Vuonna 2007, siis kymmenen vuotta sitten, Ducks juhlisti seurahistoriansa ensimmäistä Stanley Cupin mestaruutta.

Randy Carlylen johdolla ankkalauma on kuitenkin vaikuttanut olevansa erinomaisessa iskussa, eikä Bruce Boudreaun aikakaudelta tuttua sulamista tulla enää näkemään. Se ei toki tarkoita vielä automaattisesti sitä, etteikö se voisi tippua jatkosta jo toisella kierroksella.

Millaiset ovat lähtökohdat ottelusarjaan?

Ducksilla on luonnollisesti lyhyemmästä ensimmäisestä kierroksesta johtuen allaan pidempi tauko. Tämä voi olla tietenkin hyvä asia, mutta sitten toisaalta onko kysyttävä, että mikä on Ducksin pelituntuma? Se ei toki päässyt Flamesia vastaan helpolla, vaikkakin se voitti sarjan puhtain lukemin.

Nimittäin neljästä ottelusta jopa kolme oli ainoastaan maalin peli, ja mentiinpä kerran aina jatkoajalle saakka. Vasta viimeisessä ottelussa Ducks sai revittyä itselleen kahden maalin johtoaseman.

Ja tietenkin aina on olemassa riski, että hyvänolontunne kasvaa liian suureksi. Tämä riski korostuu entisestään siinä vaiheessa, kun voitat oman ottelusarjasi puhtain lukemin. Toki Ducks on täynnä kokemusta ja etenkin sen tähdet, Corey Perry sekä Ryan Getzlaf, ovat jo aiemmin urallaan päässeet nostelemaan Stanley Cupin käsivarsilleen.

Tästä on toki vierähtänyt jo pitkä tovi, minkä vuoksi onkin syytä olettaa, että nälkä on kasvanut syödessä. Kaiken muun lisäski Ducks on tarponut omalla tavallaan syvissä vesissä, vaikkakin se on edennyt pudotuspeleihin tasaiseen tahtiin.

Oilers sen sijaan on kokenut jo lyhyen kevään aikana henkisen kasvun. Nuori ryhmä karkasi viime vuoden finalistia vastaan 1-0-tappioasemasta 2-1-johtoon, kunnes Sharks tiputti nuorukaiset maan pinnalle 7-0-voitollaan.

Niin siinä kuitenkin sitten vain kävi, että nuori ja kokematon Oilers sai hilattua itsensä takaisin pinnalle ja vei ottelusarjan kaksi seuraavaa kamppailua nimiinsä. Tästä kiitos erityisen paljon loistavalle maalivahtipelille ja sille laajalle joukkiolle, joka on iskenyt Oilersin kevään maalit.

Ketkä pelaajat kannattaa ottaa seurantaan?

Ducks:

Jo aiemmin mainitut Corey Perry ja Ryan Getzlaf ovat tässä vaiheessa itsestäänselvyys, sillä paljon on kiinni kaksikon tekemisestä. Tai oikeastaan siitä, että kuinka hyvin duon kantti ja kasetti kestää tiukassa pudotuspelisarjassa – osaamisesta ei homma ole kiinni.

Lisäksi Ducksin riveissä todelliseen lentoon on noussut nuori tulokaspuolustaja Shea Theodore, joka iski avaussarjan neljään kamppailuun huikaisevat viisi tehopistettä. Theodore jakaakin Ducksin sisäisen pistepörssin kärkisijan yhdessä juuri Getzlafin ja toisen kevään komeetan, Rickard Rakellin, kanssa.

Oilers:

Jo aiemmin sivuutettu Connor McDavid on ehdottomasti Oilersin tärkein pelaaja, joskin hän teki avauskierroksen kuuteen otteluun ”vain” neljä tehopistettä. Edmontonilaisseuran etuna olikin laaja rinkin maalintekijöitä, sillä jopa yhdeksän miestä osui Sharksin verkkoon ensimmäisellä kierroksella. Esimerkiksi Zack Kassian iski hailaumaa vastaan kaksi voittomaalia.

Lisäksi maalivahtina toimiva Cam Talbot on noussut kevään aikana arvoon arvaamattomaan. Toki mukaan mahtuu myös kyseinen 7-0-tappio, mutta tämän jälkeen mies kirkasti kilpensä ja palasi takaisin tasolleen. Nyt edessä on kuitenkin varsinainen testi sen suhteen, miten hyvin Talbot saa pidettyä huippuvireensä yllä.

Miten ottelusarjassa käy?

Ducksin ensimmäinen kierros oli lopputuloksesta huolimatta tiukka, kuten myös Oilersin. Siksi onkin enemmän kuin helppo olettaa, että joukkueiden välisestä koitoksesta on luvassa äärimmäisen tiukka sarja. Ducksin etuna on kuitenkin se, että se nappasi jokaisesta tiukasta kamppailusta voiton, kun Oilers taasen suli kerran totaalisesti.

Tämä voi olla toki öljymiesten kannalta myös hyvä asia, sillä kuten jo todettu, oli se henkisesti kova paikka nuorelle kokoonpanolle. Tämän jälkeen se onnistui kaatamaan Sharksin tiukimmassa mahdollisessa paikassa, jatkoerässä, minkä myötä se sai ottelusarjan jälleen haltuunsa.

Olisi romanttista ajatella, että sarja venyy aina Game 7:iin saakka. Toki Ducks on jo tasonsa todistanut, mutta se on toki ollut keväisin ailahteleva joukkue. Samaa voisi sanoa nuoresta Oilersista, jolta tosin uupuu pudotuspelikokemus lähes täysin.

Se tulee kuitenkin laittamaan Ducksia vastaan täysin kampoihin. Oilersin etuna on myös ensimmäisellä kierroksella nähty maalintekijöiden paljous, joten kaikki ei ole kiinni McDavidista. Sillä on kaikki eväät yllätykseen ja hallussaan jopa pieni lyöjän etu, sillä se karisti niskoiltaan kaikki paineet pelkästään pudotuspelipaikan varmistuttua. Kirsikkana kakun päällä, se onnistui tiputtamaan viime vuoden finalistin kesälaitumille.

Siksi väitän, että Oilers yllättää jälleen kerran. Se etenee jatkoon otteluvoitoin 4-3.

Pudotuspelit 2017

Tehokkaimmat pelaajat:

Ducks:

 1. Ryan Getzlaf, 3+2=5
 2. Rickard Rakell, 2+3=5
 3. Shea Theodore, 2+3=5
 4. Nate Thompson, 2+2=4
 5. Kevin Bieksa, 0+4=4

Oilers:

 1. Connor McDavid, 2+2=4
 2. Oscar Klefbom, 2+1=3
 3. Leon Draisaitl, 1+2=3
 4. Mark Letestu, 1+2=3
 5. Zack Kassian, 2+0=2

Maalivahdit:

Ducks:

 1. Jonathan Bernier (1-0-0 | 100,00 % | 0.00 PM K.A. | 0 NP)
 2. John Gibson (3-0-0 | 92,60 % | 2.59 PM K.A. | 0 NP)

Oilers:

 1. Cam Talbot (4-1-1 | 92,70 % | 2.03 PM K.A. | 2 NP)
 2. Laurent Brossoit (0-0-0 | 75,00 % | 4.42 PM K.A. | 0 NP)

Tehotilasto:

Ducks:

 1. Corey Perry, +6
 2. Rickard Rakell, +6
 3. Kevin Bieksa, +5
 4. Hampus Lindholm, +4
 5. Nate Thompson, +4

Oilers:

 1. Leon Draisaitl, +4
 2. Matt Benning, +3
 3. Oscar Klefbom, +2
 4. Connor McDavid, +2
 5. Drake Caggiula, +1

Erikoistilanteet:

Ducks:

YV: 23,10 %
AV: 62,50 %

Oilers:

YV: 12,50 %
AV: 80,80 %

Koti-/vierastilastot:

Ducks:

Koti: 2-0-0
Vieras: 2-0-0

Oilers:

Koti: 2-0-1
Vieras: 2-1-0

Keskinäiset ottelut 2016-17

Tulokset:

16.11.2016   Anaheim Ducks – Edmonton Oilers   4 – 1 (1-0, 2-1, 1-0)
04.12.2016   Edmonton Oilers – Anaheim Ducks   3 – 2 JA (0-0, 2-1, 0-1, 1-0)
26.01.2017   Anaheim Ducks – Edmonton Oilers   0 – 4 (0-0, 0-3, 0-1)
23.03.2017   Anaheim Ducks – Edmonton Oilers   4 – 3 (2-2, 2-0, 0-1)
02.04.2017   Edmonton Oilers – Anaheim Ducks   3 – 2 JA (1-0, 0-1, 1-1, 1-0)

Tehokkaimmat pelaajat:

Ducks:

 1. Ryan Getzlaf, 1+6=7
 2. Rickard Rakell, 2+2=4
 3. Cam Fowler, 1+2=3
 4. Hampus Lindholm, 1+2=3
 5. Corey Perry, 0+3=3

Oilers:

 1. Leon Draisaitl, 6+2=8
 2. Connor McDavid, 2+5=7
 3. Patrick Maroon, 0+5=5
 4. Jordan Eberle, 0+3=3
 5. Ryan Nugent-Hopkins, 2+0=2

Maalivahdit:

Ducks:

 1. John Gibson (1-1-2 | 91,27 % | 2.70 PM K.A. | 0 NP)
 2. Jonathan Bernier (1-0-0 | 90,63 % | 3.00 PM K.A. | 0 NP)

Oilers:

 1. Laurent Brossoit (0-0-0 | 100,00 % | 0.00 PM K.A. | 0 NP)
 2. Cam Talbot (3-2-0 | 90,16 % | 2.61 PM K.A. | 1 NP)
NHL-fanin koti: Ohjelma, tilastot, uutiset & kaikki pudotuspeleistä TÄÄLTÄ.
Ti klo 19:30 Dortmund-Bayern

Bundesliigan alun kunniaksi Viaplaylla on HUIPPUTARJOUS. Katso kaikki Bundesliigan matsit sekä Joel Pohjanpalon 2. Bundesliigan pelit alle kympillä kuussa! Ei sitoutumispakkoa. Viaplay nyt 9,99€/kk (norm. 29,99€).
NAPPAA TARJOUS