NHL:n pudotuspelin avauskierros lähenee loppuaan, sillä ainoastaan Washington Capitalsin ja Toronto Maple Leafsin sekä Ottawa Senatorsin ja Boston Bruinsin sarjat ovat vielä kesken.

Lännen puolelta jatkoon etenivät Anaheim Ducks, Edmonton Oilers, St. Louis Blues, Nashville Predators sekä idän puolelta New York Rangers ja Pittsburgh Penguins. Mielenkiintoinen yksityiskohta on se, että peräti kolme päävalmentajaa oli tiputtamassa entisen seuransa.

Alain Vigneault johdatti Rangersin voittoon Canadiensista, jossa hän valmensi kaudet 1997-2001. Tuolloin Canadiens eteni kertaalleen pudotuspeleihin, mutta muuten menestys jäi vähäiseksi. Vigneault sai potkut päävalmentajan paikalta syksyllä 2001.

Vigneaultin tie on jatkunut Vancouver Canucksin kautta New York Rangersiin, jossa hän valmentaa nyt neljättä kautta.

Todd McLellan valmensi San Jose Sharksia seitsemän kauden ajan ja johdatti joukkueen kahdesti konferenssifinaaleihin saakka. Tuon pestin jälkeen hän siirtyi valmentamaan Edmonton Oilersia, jossa hänellä on nyt menossa toinen kausi.

Apuvalmentajasta päävalmentajaksi

Kolmantena valmentajana on Mike Yeo, joka muistetaan Minnesota Wildin päävalmentajana usean kauden ajalta. Yeon johdolla Wild eteni kausien 2012-2015 aikana kolmesti pudotuspeleihin, mutta joka kerta se joutui toteamaan Chicago Blackhawksin paremmakseen.

Yeo sai potkut kesken viime kauden, ja siirtyi sen jälkeen St. Louis Bluesin apuvalmentajaksi. Ken Hitchcockin saatua potkut helmikuussa, Yeo nousi Bluesin päävalmentajaksi, ja oli nyt pudottamassa entistä seuraansa pudotuspelien avauskierroksella.

Täytyy kuitenkin muistaa, että NHL-piireissä päävalmentajan paikat vaihtuvat tiuhaan, joten luonnollisesti monilta valmentajilta löytyy lukuisia entisiä seuroja, jolloin myös tässä artikkelissa mainitut tilanteet ovat mahdollisia.

NHL-fanin koti: Ohjelma, tilastot, uutiset & kaikki pudotuspeleistä TÄÄLTÄ.