Buffalo Sabresin leirissä on viime päivinä pitänyt kiirettä, sillä seura ilmoitti viikolla, että päävalmentaja Dan Bylsma ja GM Tim Murray on vapautettu tehtävistään.

Ilmoitus tuli vain päiviä sen jälkeen, kun Jack Eichel totesi julkisuudessa, että hän haluaa muutosta organisaatioon, eikä solmi jatkosopimusta, mikäli Bylsma jatkaa tehtävässään.

Potkujen jälkeen alkoi kova spekulaatio siitä, kuka on Sabresin uusi päävalmentaja ja GM. Yksi ehdokkaista on Los Angeles Kingsin entinen GM Dean Lombardi, joka niin ikään sai potkut heikosti menneen kauden päätteeksi yhdessä päävalmentaja Darryl Sutterin kanssa.

Uusi GM entisistä Sabres-pelureista?

Sportsnetin toimittajana työskentelevä Nick Kypreos totesi Hockey Night In Canada -lähetyksessä, että Lombardin lisäksi on ilmaantunut muitakin potentiaalisia nimiä.

– Yksi nimi, jota olen alkanut kuulla, on Jim Schoenfeld, nykyisin New York Rangersin palveluksissa, Kypreos totesi lähetyksessä.

Schoenfeld on entinen Sabres-pelaaja, joka edusti joukkuetta 11 kauden ajan. Hän toimii tällä hetkellä Rangersin apulais-GM:nä.

Hän ei ole kuitenkaan ainut Sabres-taustainen henkilö, jota ollaan viemässä GM:n tontille. Nykyisin Nashville Predatorsin apuvalmentajana toimiva Phil Housley on Kypreoksen mukaan toinen varteenotettava vaihtoehto Sabresille.

– Hänen (Housleyn) mahdollisuuteensa eivät ainakaan huonontuneet Chicago Blackhawksin pudottamisen myötä, Kypreos huomautti.

Aiemmin viikolla Sabresin omistaja Terry Pegula totesi, että seura etsii kokenutta NHL-valmentajaa. Toimittaja Elliotte Friedman lisäisi tähän, että kokemus ei ole ainoa seikka, jota seura vaatii.

– Kokemuksen lisäksi he haluavat edistyksellistä ajattelua, Friedman kertasi.